PUBLICITAT

El Constitucional desestima el recurs de súplica presentat per RMD en l'afer Dos Valires

  • L'empresa es queixava del to incriminatori dels interrogatoris
  • Un altre recurs qüestionava la imparcialitat del pèrit judicial
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


160220112valires
L'estructura esfondrada a la boca oest del túnels dels Dos Valires. Foto: TONY LARA
Aquest dimecres han sortit publicats al BOPA dos nous autes del Tribunal Constitucional contraris a les demandes fetes des de l'empresa RMD, la responsable de l'estructura que subjectava la part que es va esfondrar del vial del túnel dels Dos Valires, un esfondrament que va causar cinc morts el novembre del 2009. En concret, l'Alt Tribunal no admet a tràmit un recurs d'empara sobre la pèrdua d'imparcialitat del pèrit judicial, segons RMD; i d'altra banda, desestima un recurs de súplica en relació al suposat to incriminatori en els interrogatoris als testimonis i que posateriorment van ser encausats.
El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs de súplica que va fer RMD a la inadmissió a tràmit del recurs d'empara sobre el to dels interrogatoris que es van fer previs a què els testimonis de l'accident del túnel dels Dos Valires fossin imputats. La defensa argumenta que van ser interrogatoris 'amb un clar to incriminatori' i va aportar com a prova la substitució d'una còpia de la declaració en la qual figurava que s'havia llegit als declarants els seus drets per una còpia en què no es feia constar que s'havia efectuat aquesta lectura. El TC argumenta que no és la institució que ha de valorar si la substitució de la còpia és una prova del propòsit de les declaracions.

L'Alt Tribunal també ha dictat un altre aute en relació al procés judicial de l'accident del túnel dels Dos Valires. El TC no admet a tràmit un nou recurs d'empara d'RMD sobre l'aute que desestimava un primer recurs i en el qual s'intentava demostrar la pèrdua d'imparcialitat, de neutralitat, d'independència i d'objectivitat del pèrit judicial nomenat per la Batllia, Michel Paul Virlogeux, per la seva relació professional amb Hugo Corres Peiretti, un dels signataris de l'informe pericial efectuat a instància de la UTE constructora. El Constitucional diu que, en aquest cas, no pot reobrir el procediment d'empara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT