PUBLICITAT

L'arxipreste de les Valls envia una carta de queixa al Comú d'Escaldes per la presentació del llibre 'Jesús era marica'

  • Martí ha admès que el títol del llibre era "provocador" i ha reiterat que des del Comú es té "un respecte enorme amb totes les religions"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


L'arxipreste de les Valls d'Andorra, mossèn Ramon Sàrries, ha enviat recentment un carta de queixa al cònsol major d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, per acollir i promoure la setmana passada la presentació del llibre Jesús era marica, de Jair Dominguez, en el marc dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana (CCC). Martí ha explicat, en una entrevista a AD Ràdio aquest dimecres, que Sàrries li ha fet arribar una missiva on expressa la seva molèstia per la presentació del polèmic llibre.
El cònsol major, que no ha volgut revelar el contingut de la carta que ha rebut, ha admès que a l'Església "no li ha caigut bé" la presentació de l'obra, organitzada pel Centre de la Cultura Catalana (CCC) a la biblioteca d'Escaldes la setmana passada. Martí ha afirmat que entén el malestar però ha afegit que "no hi ha hagut cap mala intenció des del Comú d'Escaldes".

Martí ha admès que el títol del llibre era "provocador" i ha reiterat que des del Comú es té "un respecte enorme amb totes les religions i de cap de les maneres hi ha hagut cap classe de maldat". Així mateix, ha recordat que "constitucionalment l'Església Catòlica té un pes enorme" i que, per tant, té "el legítim dret" d'expressar el seu malestar per aquesta presentació literària.

Amb tot, però, el cònsol major ha volgut subratllar que "la capitalitat de la cultura catalana no és aquest llibre" i que la seva voluntat no és la de "generar crispació". Martí ha afegit, a més, que "ja he donat les explicacions que havia de donar" i ha reiterat que ell té "un enorme respecte per tota la gent que té fe, sigui una religió o una altra".

Martí ha donat el tema "per acaba"' i no ha volgut precisar detalls sobre la carta que ha rebut de l'arxipreste de les Valls.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT