PUBLICITAT

Botiga benèfica de segona mà

  • L'associació Carisma destinarà els diners de les vendes a les ONG de la parròquia i el país
E. A.
LA MASSANA

Periodic
Una vista de la botiga que ha obert l'associació Carisma, amb objectes diversos de segona mà, ahir Foto: TONY LARA

Una botiga d'objectes de segona mà amb finalitats benèfiques. Aquest és el tipus d'establiment que s'ha instal·lat a la plaça de la Ciutadania de la Massana, gràcies al conveni que van signar ahir el Comú i l'associació Carisma, una entitat que neix de la mateixa comunitat angloparlant que, des de fa vint anys, organitza una rifa per Nadal a la parròquia, també amb objectius solidaris. A la botiga, s'hi poden trobar des de llibres fins a petits mobles i electrodomèstics, passant per roba i estris diversos. Tot a un preu simbòlic, fixat per recaptar uns fons que, finalment, es destinaran a les ONG del país.

La iniciativa va sorgir d'un grup de voluntaris de la comunitat angloparlant, que es van adreçar al Departament de Social del Comú de la Massana per fer-los la proposta: obrir un establiment de material de segona mà, en la qual conflueixen tres objectius diferenciats. «Hi ha un objectiu de reutilització del material, un altre de creació d'un o dos llocs de treball i, finalment, l'objectiu benèfic», va explicar la presidenta de Carisma, Halina Berthelsen, just després de signar el conveni amb la corporació comunal.

Perquè, de fet, les previsions de l'entitat –a partir dels bons resultats de la rifa que es fa al desembre– són força optimistes, motiu pel qual es plantegen arribar a contractar algú per hores si la botiga funciona. «Una part dels diners que es recaptin podria servir per ocupar una persona amb una necessitat reconeguda de treball, de manera temporal i mentre no troba una altra feina», va puntualitzar la consellera de Social, M. Pilar Gabriel.

Llibres a 1 euro

Són ben diversos, els objectes de segona mà que es poden trobar a la botiga de Carisma –un espai que cedeix el Comú a partir del conveni que ahir van signar Berthelsen i el cònsol de la Massana, Josep M. Camp. Per 1 euro, es poden comprar llibres en diferents idiomes (sobretot anglès), bosses de mà i alguns estris per a la llar.

«Tothom es pot beneficiar del baix preu dels articles i, a més, introduïm un altre concepte, el de la reutilització, amb un tipus de botigues que ja existeixen a la majoria de països europeus», va indicar Camp. La botiga estarà oberta tres dies a la setmana (dimecres, divendres i dissabte) i tots els diners que s'aconsegueixin es destinaran a les ONG. Actualment, els voluntaris provenen de la comunitat angloparlant establerta al Principat, però la voluntat de Carisma, per consolidar-se, és obrir-se a andorrans i altres residents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT