PUBLICITAT

L'elit mundial espera Esteve

  • Marca el novè millor temps en el descens de la supercombinada als Mundials d'alpí, un resultat històric
EL PERIÒDIC
GARMISCH

Periodic
Kevin Esteve supera una porta en el descens de la supercombinada, ahir als Campionats del Món de Garmisch-Partenkirchen. Foto: DOMINIC EBENBICHLER

Kevin Esteve va aconseguir ahir un resultat estratosfèric. Va demostrar que té condicions per estar en l'elit mundial després de marcar el novè millor temps en el descens de la supercombinada corresponent als Mundials de Garsmisch, que resulta ser el millor resultat aconseguir per un esquiador andorrà en la màxima cita internacional.

Esteve va fer una baixada simplement perfecta i amb aquest resultat ha marcat un abans i un després per a l'esquí alpí del Principat. Ha trencat una barrera que demostra que sí, Andorra pot tenir una figura de renom internacional. Va acabar per davant de Bode Miller i Benjamin Raich, entre d'altres, cosa inimaginable fins a dia d'avui.

Gràcies a les baixes temperatures durant la nit la neu estava molt dura, amb gairebé tot el recorregut a l'ombra i amb irregularitats. Esteve duia el dorsal 5 i va esquiar com els àngels... Cap errada, molt bé de línia i amb la confiança necessària per prendre els riscos que l'han dut a acabar en el top-ten: «Hi havien tres punts estratègics en els quals he sabut aprofitar la velocitat i la resta m'ha sortit rodó», va explicar l'esquiador de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), qui al principi no era conscient del que havia fet: «Quan he vist el temps quedaven tots els bons per sortir. Han anat baixant i quan he vist que els altres em felicitaven pel temps m'he adonat que sí, que era un magnífic resultat, i he esclatat d'alegria».

Esteve va acabar la mànega del descens a 2,32s del norueg Svindal –actual campió del món de l'especialitat– i en l'eslàlom no va arriscar gens ni mica perquè sinó el primer resultat no l'hauria servit de res. Així que va acabar fent una 21a posició en la supercombinada que igualment és un resultat més que bo. Tres corredors no van acabar la mànega de l'eslàlom, per tant finalment Esteve puntua de cara a la Copa del Món com a sisè classificat amb 25,82 punts. El director tècnic, Carles Visa, també va mostrar-se més que feliç: «Què gran ha estat i què gran s'ha de fer encara! És l'inici per a ell d'una llarga carrera cap a l'elit, tothom ens ha felicitat, la televisió francesa han estat parlant una bona estona del seu reusltat... tothom s'ha quedat bocabadat».

Vidosa va passar ahir a un segon terme, tot i que també va fer un bon –no tant– resultat. Amb el dorsal 23 va ser el 25è en el descens a 5,4s del guanyador i en l'eslàlom –la seva especialitat– es va enforquillar amb el primer mur, va poder continuar i va obtenir un 28è lloc que en el còmput global es tradueix en una 20a posició i 60,11 punts FIS. Avui i demà, descans per assaborir aquest dia.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT