PUBLICITAT

Podi «inesperat» d'Albós a Arcalís

  • Vilana també destaca amb un quart lloc en la Font Blanca puntuable per a l'Espanyol a set dies dels Mundials
IVÁN MOURE
ARCALÍS

Periodic
El pilot encoratjat pel públic (a dreta i esquerra), a la Coma uns segons després del tret de sortida a la Fontblanca, ahir al sector Arcalís de Vallnord. Foto: VALLNORD

Joan Albós va sorprendre amb una tercera posició en la cita de la Font Blanca puntuable per al campionat d'Espanya que es va disputar ahir a Arcalís i que va ser destacada per tots els corredors com una de les curses més exigents del que va de temporada. Andorra també va tenir un altre nom propi: el de Joan Vilana. Es va quedar a les portes del podi amb una quarta posició, però va deixar clar que està al màxim de forma de cara als Mundials de la setmana vinent. Albós i Vilana formaran equip en la competició per parelles i prometen donar guerra.

El calaix més alt del podi no va tenir color. Davant la baixa de Kilian Jornet estava destinat al cassanenc Marc Pinsach, qui es va escapar en la primera pujada i va completar el que restava dels 17 quilòmetres en solitari. Els altres favorits, Miguel Caballero i Marc Solà, van ser víctimes de la duresa de la cursa; el primer va abandonar en trencar una bota en la primera baixada i el segon, també amb problemes de material, no va tenir ni opcions de lluitar pel podi i es va haver de conformar amb un meritori cinquè lloc després d'un descomunal esforç físic que el va fer plorar com un nen a l'arribada.

El campió absolut i promesa, Pinsach, va enunciar la calor a partir de mitja cursa –d'inici, a les deu del matí, hi havia boira– com un dels enemics de la cursa «perquè et desidrataves més ràpid» però va assegurar que va acabar aconseguint un triomf relativament plàcid: «Mai pots relaxar-te perquè qualsevol errada tècnica o un daltabaix físic et condemna. A més hi havia molta neu gelada i a una setmana dels Mundials, com anava sol al capdavant, he preferit no arriscar».

Albós va ser clar sobre el fet d'aconseguir un tercer lloc a casa seva: «No ho esperava però favorits com Solà i Caballero han tingut problemes i fins i tot he lluitat per la segona plaça, però a partir de la tercera pujada he tingut rampes i no he pogut exprimir-me com m'hauria agradat». I Vilana, malgrat no fer podi, estava tan o més content que el seu company: «Un quart lloc és bestial. Ha estat una cursa tècnica, agressiva... He anat sol una estona llarga i he intentat tirar perquè a tothom li poden passar coses... Em quedo amb que arribem als Mundials en un estat de forma magnífic. Serem competitius segur», va prometre.

El vuitè lloc sènior va correpondre a un gran Manel Pelegrina, que a més va adjudicar-se el triomf en la categoria veterans i en la femenina el triomf va ser per a la catalana Gemma Arró, mentre que la millor tricolor va ser Beatriz Linde, a més de 38 minuts. Per últim, en la categoria júnior, cal destacar l'actuació de Marc Riera, segon a sis minuts de l'inassolible Genís Zapater.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT