La qualitat de Paulinho i de Cabinho són suficients

• El BP, millor que un Albacete amb les mateixes armes: pressió i possessió
IVÁN MOURE

Una jugada al matx d'ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Tres punts més al sarró del BP Andorra, que ahir va patir al poliesportiu els primeres problemes de tenir una plantilla curta; però va imposar-se la qualitat tricolor per complir amb els pronòstics i com a mínim, mantenir les distàncies amb la novena posició. Va ser, per això, un partit estrany vista la semi golejada. 6-3. La clau va estar en els espais que va deixar l'Albacete imitant en joc de pressió i possessió ... i el BP, que és més curt però millor equip, és qui es va endur la victòria tot i no dominar amb claredat. Pura lògica.

Amb el tocat Jona a la banqueta per precaució i sense la participació dels juvenils Carles Riba –De la Rosa estava sancionat, a la grada– només va poder comptar amb tres efectius a la banqueta, però va saber dosificar en un partit a un alt ritme –sobretot a l'inici– en el qual ni la pilota respirava.

A la primera part Cabinho i Paulinho van desequilibrar la balança del costat local. El pivot internacional amb Andorra va inaugurar el marcador al 47 segons, en robar una pilota a l'últim defensor i sorprendre Iván per sota les cames; i al tres va aprofitar una gran assistència de Paulinho al segon pal. Chino va reduïr diferències en la següent acció (2-1) i només treure, pèrdua de pilota del BP i Cata que va fallar l'empat. A partir de llavors va arribar el primer daltabaix, en el qual tots dos equips tocaven i tocaven fins que es robaven la pilota mentre els porters feien la migdiada.

DESPERTEN ELS PORTERS / El meta visitant Iván va despertar cap al minut 11, quan va salvar un colze a colze amb Aranburu i en el rebuig el seu copany Josete evitaba el gol de Paulinho. Després li van donar feina Cabinho a la mitja volta, Ludo i Carlinhos, amb un xut escorat que va tocar a l'esquena de Ludo i va entrar. 3-1. Abans del descans Cabinho i Paulinho van tenir temps per xutar al pal... mentre Aitor ja roncava.

El meta titular de la selecció va haver d'abandonar el coixí a la segona part, vist l'augment d'intensitat de l'equip manxeg. El tècnic Domingo Cuartero, però, encara no havia detectat el problema de que jugar-li a un equip millor amb la mateixa estratègia era –en condicions normals– un suicidi. I als 2 minuts de tornar dels vestidors Paulinho va treure un servei de banda i Cabinho va fer el 4-1 al segon pal, sol com un mussol.

Com dèiem Aitor es va haver d'aplicar a fons en fins a quatre vegades, quan els seus companys de pista ja pensaven que la feina estava feta. Fins que Chino va marcar el 4-2 al minut 31 i es van adonar que de feina feta, res. Sí que va començar a palpar-se el triomf quan a cinc minuts per al final, en la primera pilota robada amb l'Albacete tirant de'Esteban com a porter jugador quan Paulinho va robar, va creuar tota la pista i va regalar el 5-2 a Aranburu. Chino de nou tornava a alarmar la parròquia local amb el 5-3 al 37, però l'ex pitxitxi de la Segona Portuguesa per fi va donar la tranquil·litat amb un gol des de la seva pista al 39, també per arrodonir una tarda de crack.