PUBLICITAT

Pyrenair suspèn tots els vols a l'aeroport de Lleida-Alguaire

  • El Govern estudiarà com reclamar la inversió feta a la companyia
P. G.
LLEIDA

Periodic
El ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, i el president executiu de Pyrenair, Hugo Puigdefàbregas. Foto: N.M. / ANA

La companyia aèria Pyrenair va anunciar ahir al vespre que suspèn tots els vols de les rutes programades a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Després que aquesta setmana la companyia suspengués la ruta entre Vigo i Lleida i intentés sense èxit reprogramar-ne una a la Corunya, han decidit que els bons resultats de la línia Madrid-Lleida no són prou per mantenir la rendibilitat de les rotacions a l'aeroport de Lleida. L'últim trajecte que oferirà la companyia serà el de retorn dels viatgers que estan actualment de vacances i han de tornar al seu lloc de procedència, segons va informar.

Andorra Turisme havia signat un conveni amb la companyia per a l'oferta de vols regulars fins a la data del 25 de febrer, i per tant queden suspeses quatre jornades de desplaçaments, que són gairebé la meitat de les que s'havien programat. Per a aquesta temporada de vols programats Andorra Turisme va aportar 100.000 euros i Ski Andorra uns altres 30.000. El ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, no va voler fer cap valoració sobre la decisió presa per la companyia aèria, tot i que va avançar que l'aportació que ha fet el Govern serà reclamada tenint en compte el contingut de l'acord pres, una decisió que en els pròxims dies podrà concretar i fer pública, segons va manifestar.

En el comunicat la companyia aèria va informar que Pyrenair anul·la tots els vols d'operativa a l'aeroport d'Alguaire per manca de rendibilitat. La companyia va anunciar aquest dimarts que cancel·lava la línia de Vigo i programava els vols de Galícia des de la Corunya per manca de demanda, però finalment la modificació no s'ha pogut donar. Les dificultats tècniques per als vols de la Corunya, que havien de fer escala a Osca, han ocasionat que aquests no s'arribin a oferir ni per a aquest mateix cap de setmana.

Segons van informat des de Pyrenair, la ruta Madrid-Lleida sí que ha tingut la demanda esperada, però tot i així, una sola ruta no permet garantir la rendibilitat de la companyia, i per tant s'ha decidit suspendre tots els vols a l'aeroport d'Alguaire.

El motiu de voler reprogramar la ruta per la Corunya, segons van informar fonts de l'aerolínia d'Osca, era la falta de demanda d'ocupació registrada, tan des que es va posar en funcionament com en les reserves que s'havien fet pels propers dies fins a finals de febrer, data fixada per tancar la temporada d'aquest any zero de Pyrenair a l'Alguaire. Aquesta baixa ocupació s'ha notat sobretot en les rotacions dels paquets de cap de setmana, que han estat per sota del 15%, va informar Pyrenair. Pel que fa als paquets de cinc dies, tampoc s'ha assolit les xifres suficients per a ser rendibles, malgrat que en el primer vol inaugural es va arribar a les 60 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT