PUBLICITAT

L'eslàlom és la condemna

  • Gutiérrez arrisca a la segona prova de la supercombinada i acaba fora quan en el descens havia estat 33a
EL PERIÒDIC
GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Periodic
Gutiérrez, ahir al descens de la supercombinada; a la galeria, Esteve a l'entrenament oficial, abans de veure la bandera groga que el va obligar a parar Foto: FAE

La jornada d'ahir dels Mundials d'esquí alpí va viure una supercombinada agra per a Mireia Gutiérrez. L'andorrana va acabar el descens 33a, però a l'eslàlom va arriscar i això li va costar caure a la part alta i acabar fora de cursa. Als entrenaments masculins de descens, Roger Vidosa va ser 41è, i Kevin Esteve, perjudicat perquè els jutges van treure la bandera groga per perill a la pista just quan baixava, va haver de parar i va acabar últim, 63è, quatre minuts més tard que la resta, degut a l'obligació de veure's aturat a pista.

Mireia Gutiérrez va fer un descens -primera prova de la supercombinada- molt digne, marcant el 33è millor temps a 6,86s de l'austríaca Lizz Goergl. Això li donava esperances d'acabar entre les 25 primeres després de córrer l'eslàlom, però a la disciplina en què millor es defèn l'andorrana, els riscos que va agafar li van costar una caiguda a la part alta, al mur, i tot i que després va intentar continuar finalment va abandonar pel temps que ja havia perdut. «Calia arriscar per buscar el resultat i ho ha fet», va dir ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa. «Mala sort que cau i s'escapa una bona ocasió per fer un resultat correcte, i una bona oportunitat per posar-se en situació a la mateixa pista on dissabte s'hi farà l'eslàlom», hi va afegir Visa.

Pel que fa als homes, Vidosa va fer una bona baixada als entrenaments de descens, on va finalitzar 41è a 4,4s del millor temps. Fonamentalment cal destacar de Vidosa la intensitat que va demostrar ahir. Pel que fa a Esteve, la mala sort va caure sobre ell quan en plena baixada d'entrenament els jutges van treure la bandera groga que anuncia perill a la pista. Esteve es va veure obligat a aturar-se i, si bé en cursa hagués repetit la baixada des del principi, durant un entrenament la normativa indica que es reprèn des del punt d'aturada. Per aquesta ciscumstància, Esteve va fer un crono irreal de 6min 29,19s, quan el millor, el francès Adrien Theaux, va fer 2min 01,31s. Amb tot, segons la FAE, entre el primer i el segon parcial, Esteve estava marcant el 31è temps.

Avui segueixen els Mundials amb la prova de descens masculina, on Vidosa i Esteve ho hauran de donar tot. «Caldrà no cometre errades i esquiar amb molta intensitat si realment volem estar al mig de la classificació», va dir Visa. Així mateix, Mireia Gutiérrez serà a uns nous entrenaments oficials de descens.

JUAREZ: COPA D'EUROPA FEMENINA / Sofie Juarez va disputar ahir un super gegant de Copa d'Europa, per ser 74a i última amb 108,92 punts. El tècnic Pierre Berneron va assegurar que l'andorrana es va veure superada «pels nervis», i que no va saber «gestionar la prova». «Tot i que la pista estava molt bé, ella no ha atacat». Per altra part, l'equip masculí de la FAE viatja a Vaquèira per disputar el cap de setmana dos eslàlom gegant FIS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT