PUBLICITAT

Ressò a Espanya de la nova etiqueta

  • Els mitjans veïns apunten que ara es podrà obtenir la informació sobre «investigacions judicials fiscals»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

L'eliminació de l'etiqueta de paradís fiscal que Andorra va experimentar ahir, gràcies a l'entrada en vigor de l'acord d'intercanvi d'informació fiscal amb Espanya, va tenir un notable seguiment als diferents mitjans de comunicació del país veí. Van haver-hi, però, algunes confusions que apuntaven a l'aixecament del secret bancari sense aprofundir en la realitat que es tractarà de l'intercanvi d'informació en casos sota investigació, així com enfocaments com el d'ADN, que va titular: Andorra, paraíso terrenal y no fiscal.

Aquesta especificitat sí que la van concretar mitjans com El País, que assenyalava en la seva edició que en el moment de la signatura del conveni ja es va parlar d'un «salt qualitatiu», tot i que «no s'acaba de manera absoluta amb el secret bancari». En una mateixa línia, des de La Vanguardia van recordar com la informació es podrà obtenir «quan hi hagi una investigació judicial fiscal oberta». Tot i això, aquest rotatiu sí que va parlar d'un «canvi significatiu» pel fet que fins ara «es podia sol·licitar aquest tipus d'informació, però només en els casos d'investigacions penals i no en els fiscals».

A manca del reglament

D'altra banda, els mitjans espanyols també van destacar com l'acord d'intercanvi d'informació entre Espanya i Andorra entra en vigor «sense que encara s'hagi tancat el reglament que acompanya» el mateix, tal i com va destacar el portal especialitzat Finanzas.com.

El País també va fer al·lusió a una entrevista concedida pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, a aquest diari, apuntant que Andorra «compliria els seus compromisos» i que havia de superar-se «l'escepticisme entorn d'Andorra». Així, la projecció va ser la d'un nou marc acceptat per totes dues parts per tal de donar «més projecció internacional a Andorra», tal com es va apuntar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT