PUBLICITAT

La negociació de les taxes de la capital trigarà tres mesos

  • El Tribunal Superior encara no ha dictat sentència per als tributs del 2010
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els consellers i cònsols de la capital en una sessió del consell del comú. Foto: M. T. / ANA

El comú de la capital encara està negociant amb les cinc entitats bancàries del país l'import que haurà de pagar l'ens local pel cobrament erroni de la taxa d'higiene i enllumenat que va fer als bancs durant el 2009. Aquesta negociació que correspon a l'execució de la sentència encara trigarà tres mesos, segons va afirmar ahir la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Pel que fa als mateixos tributs cobrats l'any passat, el comú espera encara la sentència del Tribunal Superior que respondrà el recurs interposat pel consistori.

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar ahir un nou avís d'emplaçament a les persones que vulguin adherir-se a la demanda efectuada per Crèdit Andorrà davant de la Batllia d'Andorra Secció Administrativa contra la liquidació de les taxes d'higiene pública i enllumenat públic practicada pel comú de la capital, segons la liquidació del setembre de l'any passat. Segons va explicar Ferrer es tracta d'un tràmit més de la regularització que està fent el comú amb aquesta entitat bancària.

Ferrer va manifestar que gairebé l'1,5 milions d'euros que es van apuntar com la xifra que el comú hauria d'abonar als cinc bancs implicats, no serà el total del pagament. «El que hem de calcular és la diferència del què hem de tornar en base a la liquidació i el que haurien de pagar en concepte de taxa», va explicar la cònsol major.

A finals d'octubre de l'any passat el Tribunal Constitucional no va admetre a tràmit el recurs d'empara presentat pel comú en contra de la sentència a l'aute del Tribunal Superior ratificant així la sentència de la primera instància que donava la raó a les entitats bancàries. Segons els bancs l'increment del preu de les taxes «no estava justificat de manera suficient», i es van oposar a satisfer aquest increment.

Les entitats financeres van assenyalar que la liquidació de les taxes de llum i higiene del 2009 no s'havien aprovat de manera formal a la memòria econòmica i que, a més, tampoc respectava les directius de la llei de finances comunals.

Ara, però, el comú de la capital preveu tancar la negociació amb les entitats bancàries abans de l'estiu per tal de fixar el que ha de pagar l'ens local i a més també espera la sentència del Tribunal Superior referent a les taxes de l'any passat, tot un seguit de decisions judicials en el que el balanç de les que les arques comunals queden pendents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT