PUBLICITAT

Els joves debatran com millorar la relació amb els països veïns

  • L'ús de les bosses reutilitzables serà un altra proposta a tractar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La comissió, el síndic general i la noia guanyadora del concurs. Foto: N. M. / ANA

El Consell General de Joves arriba a la seva novena edició i debatrà, el proper dimecres 23 de març, sis proposicions de llei entrades per alumnes dels tres sistemes educatius. El sistema andorrà ha proposat a debat, per una banda, com millorar la relació d'Andorra amb els països veïns i per l'altra l'ús de les bosses reutilitzables. Des del sistema francès s'han entrat les propostes d'instal·lació de limitadors de velocitat al terra de les zones escolars i la de panells solars als edificis. Finalment el sistema educatiu espanyol vol debatre la llei dels drets d'imatge i la promoció del cotxe elèctric. Durant la presentació del Consell General s'ha premiat també la guanyadora del concurs d'idees per al cartell d'aquesta novena edició, que ha estat l'alumna Begoña Ripoll.

Queda només una sessió de Consell General en aquesta legislatura, segons les previsions, però els joves mantindran el moviment a la Casa de la Vall amb la celebració del Consell General de Joves el proper dimecres 23 de març. Els alumnes triats participaran en una mena de simulacre de sessió parlamentària, actuant com a consellers generals per un dia i debatent sis proposicions de llei que han proposat.

La presidenta de la Comissió Legislativa d'Educació, Cultura, Joventut i Esports, Roser Bastida,va explicar que dels temes que s'han triat podria ser que algun d'ells prosperés per fer una proposició de llei o una proposta d'acord. L'assetjament escolar i l'organització de competicions escolars van ser les que la comissió va considerar més adient tramitar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT