PUBLICITAT

La CTU deixa sense efecte l'aturada dels Horts de Fonta

  • La comissió estima el recurs del comú massanenc contra el Govern
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Maria Camp. Foto: TONY LARA

La Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU) ha estimat el recurs de reposició presentat pel Comú de la Massana contra la resolució del Ministre d'Ordenament Territorial –de data 28 d'octubre del 2010- i ha decidit deixar sense efecte l'ordre d'aturada dels treballs en el terreny anomenat Horts de Casa Fonta, de Sispony, segons van informar des del comú massanenc.

Amb aquesta resolució es confirma la legalitat del projecte de remodelació i condicionament del mur situat als Horts de Casa Fonta de Sispony. «Des del principi hem reiterat que totes les passes que s'han fet han estat legals i que el projecte es va aprovar després de rebre l'informe favorable dels ministeris d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Cultura», va afirmar el Cònsol Major, Josep Maria Camp, que va assegurar que està satisfet amb la resolució però no sorprès, ja que estava convençut que s'havia actuat correctament.

Cal recordar que el projecte d'adequació del mur l'està tirant endavant el privat a instàncies del comú. Després de rebre el vist-i-plau dels ministeris corresponents, el comú va requerir al propietari l'adequació del mur a la legalitat urbanística mitjançant un projecte aprovat tant en el si de la Comissió d'Obres i Urbanisme com en la Junta de Govern.

Aquest mur es va construir arran d'un conveni - de data 27 de juliol del 2006- entre el Comú de la Massana i un veí de Sispony, que tenia com objectiu l'ampliació d'un punt negre del carrer Major per permetre un accés adequat als veïns de la zona i solucionar un problema endèmic: la dificultat d'accés per als vehicles de serveis (bombers, neteja, escombraries, etc). Per poder rectificar i eixamplar aquesta carretera, força concorreguda, el privat va cedir l'espai necessari. Per la seva banda, el Comú va construir un mur de sosteniment de terres, perquè aquest privat pogués continuar tenint accés a la seva propietat per un altre indret (l'accés anterior quedava anul·lat) i per adequar el terreny amb l'ampliació de la carretera. El privat tenia l'obligació de condicionar el mur, amb la col·locació d'una manta orgànica de fibra de coco per tal de fixar les terres, amb una hidrosembra i plantació d'espècies arbòries i arbustos, per minimitzar l'impacte ambiental. Tot el procés va rebre el vist-i-plau dels ministeris d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Cultura.

«L'aturada ordenada pel ministre ens va sorprendre per la forma, el contingut i la precipitació amb què es va dictar, ja que aquest tipus de mesures cautelars han de respondre a situacions excepcionals en casos de perillositat o urgència i aquest no era el cas», va assegurar Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT