PUBLICITAT

El 14-F l'Executiu respondrà sobre la prorroga pressupostària al Síndic

  • El gabinet jurídic encara treballa sobre el projecte presentat
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Bartumeu Foto: TONY LARA

Altres dels acords presos ahir en el Consell de Ministres va ser exhaurir el termini establert per Sindicatura per donar resposta al recurs presentat pels grups de l'oposició, CR i ApC, en que manifestaven que era inconstitucional el decret de prorroga del pressupost presentat per l'executiu.

Segons va informar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, el gabinet jurídic encara treballa en l'informe que pretén justificar l'acció de l'Executiu amb el decret de pròrroga del pressupost. Tot i això no va voler manifestar quina de les qüestions d'aquest informe eren modificables per demostrar o no la legalitat.

El grup parlamentari reformista va alertar que l'informe extern que va encarregar la Sindicatura en relació al Reglament de pròrroga del pressupost determina que envaeix les competències que la Constitució atorga al Consell General.

El decret que va fer el Govern servia per prorrogar el pressupost del 2009, així com tots els crèdits extraordinaris aprovats durant el 2010.

Ara amb l'informe que està elaborant el departament jurídic es preveu que l'Executiu justifiqui l'acció presa amb el decret de pròrroga del pressupost i esmeni quines modificacions haurà de fer per tal de contestar el requeriment fet per la mateixa sindicatura. Una qüestió que els mateixos grups de l'oposició també tindran l'oportunitat de contestar-la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT