PUBLICITAT

ApC demana al Govern si el dèficit ha superat els 70 milions

  • Nomen també s'interessa per la documentació sobre la negociació de l'acord monetari
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi va entrar a la Sindicatura una pregunta amb resposta escrita per saber si el 2010 s'ha tancat amb un dèficit superior als 70 milions d'euros que el Govern ja va anunciar a la sessió del Consell General del passat 4 de novembre.

En aquest sentit, ApC demana al Govern que confirmi quins increments de deute ha fet fins a 31 de desembre del 2010 per sobre dels 70 milions per acabar de cobrir el dèficit general de l'any passat. Encas que hi hagi hagut un increment, ApC vol saber sobre quina base legal s'ha contractat aquest nou deute tenint en compte la situació de «pròrroga pressupostària» i que ja es van ampliar les pòlisses de crèdit bancàries fins a arribar al seu límit, tal com vaexposar. Des d'ApC també qüestionen amb quins recursos financers, en el cas que no s'hagi fet increment de deute, té previst el Govern fer els pagaments de dèficit generat des del 4 de novembre fins a final d'any.

Dades de l'acord monetari / ApC va entrar també una sol·licitud a la Sindicatura perquè trameti al Govern la demanda de la documentació relativa a les negociacions de l'acord monetari amb la Unió Europea.

En aquest sentit, ApC demana una còpia de tota la documentació sobre les negociacions de l'acord monetari entre Andorra i la Comissió Europea (CE) que s'hagi enviat des del Govern o que el Govern hagi rebut des de la CE des del dia 1 de desembre del 2010 fins al dia d'avui, i de les actes de les reunions mantingudes des d'aquella data entre el Govern i la CE. La petició fa especial èmfasi en demanar la carta que el cap de Govern va enviar a Olli Rehn en resposta a la seva carta del dia 10 de novembre del 2010; i en el text definitiu de l'acord monetari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT