PUBLICITAT

Vidosa, cara; Esteve, creu

  • El número u andorrà es reivindica amb la 29a plaça al super gegant dels Mundials, tot i que a 6s del millor
EL PERIÒDIC
GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Periodic
Esteve vola durant una cursa de la passada Copa del Món disputada a Chamonix Foto: FAE

Dia de cara i creu per a l'esquí andorrà a la segona jornada dels Campionats del Món de Garmisch-Partenkirchen. Roger Vidosa va aconseguir la 29a posició al super gegant masculí amb un temps d'1min 44,84s, amb 70,41s punts FIS, i compleix així l'objectiu de la FAE de finalitzar entre els 30 primers. Per contra, el jove Kevin Esteve va ser la creu del dia, perquè en la seva baixada va acabar per obrir massa la trajectòria i perdre una porta. La cursa la va guanyar l'italià Christof Innerhofer (1min 38,31s), seguit per l'austríac Hannes Reichelt (1min 38,91s) i el croata Ivica Kostelic (1min 39,03s), i va destacar per la duresa d'una pista que es va cobrar 30 abandonaments, el que vol dir que només van acabar 41 esquiadors.

Vidosa va fer una baixada que, segons el director tècnic de la FAE, Carles Visa, és millorable pel que fa al temps: «Crec que el Roger ha complert amb l'objectiu, que era ser entre els 30 primers, però el temps crec que el pot millorar». Segons Visa, el número u andorrà va patir de !»falta de fluïdesa a l'hora de sortir dels revolts», el que li hauria permès «guanyar una mica de temps», segons Visa. Pel que fa a Esteve, el director tècnic va assegurar que el jove andorrà estava decebut, però va assegurar que mantenia intacta la motivació.

Avui la jornada dels Mundials és d'entrenaments oficials, amb el primer descens per als homes, i el segon per a les dones.

GUTIÉRREZ: ENTRENAMENT DE DESCENS / Mireia Gutiérrez va realitzar el primer dels entrenaments de descens després de la caiguda del dia anterior a la cursa del super gegant. L'andorrana es va situar en 42a posició, el que per al director tècnic, Carles Visa, «no reflecteix el nivell d'esquí de la Mimi, que ha baixat sense prendre riscos i poder prendre les mesures a la pista. Penso que després de la caiguda d'ahir té molt de mèrit que la Mimi estigui a la sortida del descens, això diu molt d'ella i de la motivació que te per aquest esport».

Supercombinada fis a Tignes / Bon resultat de Nil Ruiz a la supercombinada FIS de Tignes. Amb el dorsal 84 es va classificar 13è. Segons el seu entrenador, Xavier Bellsolà, el Nil va fer «una cursa més que correcta, en descens entra dels 30 tot i tenir un dorsal molt alt, i després en eslàlom realitza el tercer temps». L'esquiador marca 61,40 punts FIS en la disciplina, un bon resultat tenint en compte que pel moment no tenia punts aquí. Pel que fa a Marc Oliveras també va obtenir un bon resultat en la disciplina amb una 18a posició i marcant 75,78 punts FIS; segons Bellsolà, «no està malament el resultat del Marc tenint en compte que l'eslàlom no és el seu fort». Pel que fa als més joves, Gabriel Barios va ser 46è i va marcar 136,64 punts FIS, mentre que Robert Solsona va caure en l'eslàlom, però va remuntar una porta, per aquest motiu acabava en darrera posició. Axel Esteve no va finalitzar la mànega d'eslàlom.

Pel que fa el descens (1a baixada de la súper combinada), el millor andorrà va ser Marc Oliveras (15è amb 67,03 punts FIS); Nil Ruiz va acabar 25è i va sumar 76,37 punts FIS; Gabriel Barios, 82è amb 127,28 punts FIS; Axel Esteve, 103è amb 152,65 punts FIS; i Robert Solsona, 106è amb 158,50 punts FIS.

Avui es disputen a aquesta mateixa estació de Tignes els campionats de França júniors de descens.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT