El gol d'Emili fa somiar, però la selecció perd en el 93 de penal

• Andorra juga amb 10 des del 37, quan Lima veu la vermella per evitar un gol amb la mà
LAGO

Lima va veure ahir la vermella directa en una acció que va suposar un penal que va aturar el porter Gomes Foto: TONY LARA

Un partit amistós pot tenir tots els ingredients per a l'emoció, i aquest va ser el matx d'ahir d'Andorra contra Moldàvia que es va disputar a Lago (Portugal). Al final, 1-2 per als moldaus, tot i que la selecció del Principat es va avançar en el marcador gràcies a una falta que Emili es va atrevir a provar directa a gol des de 67 metres, en el minut 52 i quan portava només 3 al camp, i que el porter Calancea es va menjar. Abans, però, l'expulsió de Lima en el minut 37 per parar una pilota amb la mà quan entrava a gol amb Gomes batut, el penal corresponent i la parada magistral del porter andorrà, i les proves de sistemes, per imperatiu categòric: amb 11 al camp, un 4-2-3-1 i bon treball global; amb 10, el 4-4-1 i molta feina per tan poca gent. Al final, es va imposar l'equip que tècnicament i físicament millor estava al camp, tot i que gràcies a un penal en el minut 93 i «massa rigorós», segons va dir ahir el seleccionador Koldo Álvarez.

El matx va tenir una Andorra seriosa en tots els aspectes, amb pilotes que robava, amb pressió al rival i amb tocs i jugades trenades, tot i que amb certes dificultats. Després va arribar l'expulsió de Lima, que va posar la mà per aturar una pilota que era gol cantat amb Gomes sense opcions. Però aquest minut 37 no va marcar el partit, excepte per l'expulsió, perquè Gomes va parar la pena màxima. Al descans es va arribar amb empat a zero.

A la represa, Emili va provar un d'aquells xuts de falta llunyana -des de 67 metres, més enllà del mig camp- que cap entrenador vol, però la pilota va entrar quan el porter no va saber respondre bé. Amb l'1-0, Andorra anava cedint terreny i no va saber rematar al contraatac, i així Picusceac va empatar en el 62 en rematar una jugada dintre de l'àrea. Andorra va defensar però Moldàvia anava a pel triomf, i així en el 93 un penal va sentenciar el somni andorrà d'aconseguir un empat.