PUBLICITAT

La pujada de les taxes del tabac es votarà dimarts malgrat l'oposició de CR

  • Aquesta podria ser l'última sessió del Consell General de la legislatura
  • Torres i Adellach critiquen una errada en el procediment
tabac
Un camp de tabac.  Foto: EL PERIÒDIC
La que podria ser l'última sessió de Consell General de la legislatura tindrà lloc dimarts vinent a les 12 hores, tal com ha acordat aquest dimecres la Junta Permanent, amb els vots en contra de Coalició Reformista. Els consellers reformistes Joan Torres i Olga Adellach han explicat que entenen que s'ha produït una errada en el procediment, ja que la Junta de Presidents no ha aprovat l'ordre del dia abans que la Permanent habilités el dia. Torres ha assegurat que el fet de denunciar que s'estigui vulnerant el Reglament és independent del fet d'estar d'acord amb Joan Gabriel a l'hora de donar la legislatura per acabada un cop votat el pressupost. Adellach ha afegit que també entenen que si aquesta llei no entra en vigor fins al 31 de maig "no hi ha cap pressa de fer aquest Consell en aquesta legislatura". La sessió de dimarts tindrà com a punt únic la votació del projecte de llei de modificació les taxes sobre el consum.
El grup parlamentari reformista ha votat en contra de la celebració de la sessió de Consell prevista per dimarts vinent. Joan Torres i Olga Adellach han assegurat que "per poder habilitar el dia s'ha de tenir l'ordre del dia aprovat per part de la Junta de Presidents" i que per aquest motiu s'han oposat a què tirés endavant l'habilitació del dia. Com que igualment s'ha aprovat per majoria, els reformistes estudiaran si emprenen accions després de constatar que "no s'ha subsanat l'error". De tota manera, han deixat clar que es tracta d'una qüestió de procediment i no de contingut, i que per tant, "si el Consell s'ha de fer es farà".

Els reformistes han volgut separar aquest vot contrari del fet que considerin que la legislatura ja es va acabar un cop votat el pressupost "tal com s'havia acordat entre els grups", ja que creuen que no té cap sentit continuar. A més, també han dit que l'aprovació de la pujada de les taxes del tabac no s'ha de fer urgentment ja que finalment s'ha acordat que l'entrada en vigor sigui el 31 de maig. En aquest sentit, Olga Adellach considera que es pot esperar al nou Consell General sorgit de les eleccions anticipades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT