PUBLICITAT

La Permanent decideix avui la data del Consell

  • Nomen qüestiona la «cessió de sobirania» en comparació amb la negociació de Suïssa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sessió del 2 de febrer, quan es va rebutjar el Pressupost 2011 Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Sindicatura va acordar ahir convocar la Comissió Permanent per avui per tal que es decideixi la data de la que presumiblement serà l'última sessió de Consell General de la legislatura, on es votarà el projecte de llei de taxes sobre el consum.

La previsió és que la sessió es pugui celebrar dilluns o dimarts de la setmana vinent perquè el dijous el cap de Govern, Jaume Bartumeu, es troba fora del país, tal com van apuntar des de la Sindicatura. La reunió d'aquest dimarts, així com la de dimecres, es va celebrar per primer cop a la nova seu del Consell General, després que des d'aquest cap de setmana la Sindicatura ja s'hagi traslladat al nou edifici.

Tot i això, el més segur és que la sessió de Consell General de la setmana vinent es faci a Casa de la Vall ja que el nou hemicicle encara no està a punt.

Mentrestant, des de la Sindicatura van assenyalar que demà es donarà a conèxer el resultat del segon concurs d'idees per al cartell del Consell General dels Joves, un acte que tindrà lloc a la Casa de la Vall a les 18.00 hores. El síndic general, Josep Dallerès, i la presidenta de la Comissió Legislativa d'Educació, Cultura, Recerca i Esports, Roser Bastida Areny, faran el lliurament del premi a la persona i a l'escola guanyadora d'enguany. L'acte començarà amb la presentació als mitjans de comunicació de la celebració del 9è Consell General dels Joves, amb l'anunci de les dates de les sessions de les comissions de treball i de la sessió plenària així com de les proposicions de llei.

Pregunta sobre la sobirania / El Butlletí del Consell General publicat ahir va introduir una pregunta amb resposta escrita entrada pel president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, relativa a l'acord monetari. El líder de la plataforma qüestiona «per què Govern accepta fer una cessió de sobirania a la UE en matèria legislativa bancària i financera» quan, al mateix temps, «Suïssa està fent una negociació similar i ho fa sobre la base que no acceptarà cap cessió de sobirania i, en concret, no acceptarà cap incorporació automàtica de legislació comunitària com planteja Andorra». Nomen també pregunta «perquè Govern diu a tota la població andorrana que Andorra ha de signar en aquestes condicions perquè tenim un ultimàtum, encara no vist, de la UE, quan Suïssa no ha rebut cop ultimàtum i està negociant lliurement».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT