PUBLICITAT

El doctor Roig, condemnat a cinc anys de presó per abusos sexuals

  • El pneumòleg ha d'indemnitzar en 15.000 euros a tres de les quatre víctimes i estarà inhabilitat durant 6 anys
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El doctor Roig entra a la sala de vistes del Tribunal de Corts. Foto: TONY LARA

Finalment i després de quatre mesos de deliberació, el Tribunal de Corts es va pronunciar ahir sobre els presumptes abusos sexuals del pneumòleg. I la decisió va ser condemnatòria. El doctor Roig va ser condemnat ahir a cinc anys de presó per quatre delictes majors d'abusos sexuals, amb prevalença de situació a persones majors d'edat. 15 mesos per delicte, així ho marca la sentència que a més defineix la pena en dos anys i mig de presó ferma i la resta condicional. A més el condemnat haurà de pagar a tres de les quatre víctimes (una no va reclamar indemnització) 15.000 euros per cadascuna en concepte d'indemnització.

El Tribunal de Corts a més va sentenciar una pena complementària d'inhabilitació professional per un període de cinc anys. Període al que se li ha d'afegir un any més d'inhabilitació per una segona condemna que dicta la sentència per un delicte de falsificació d'un certificat no veraç, per la qual a més se li sumen quatre mesos d'arrest condicional.

Per el tercer delicte major que se li acusava de falsedat i manipulació de documentació, el doctor Roig ha quedat absolt.

EL CONDEMNAT RECORRERÀ / Davant d'aquesta sentència cap recurs, una acció judicial que ja treballa la part lletrada del condemnat, segons ha pogut saber aquest rotatiu per fonts properes al cas. Des del despatx d'advocats que porten el cas del pneumòleg, ara condemnat, no van voler ahir fer cap declaració al respecte.

A la vista judicial que va durar quatre dies i que es va celebrar a finals d'octubre des de la part de la defensa ja es va deixar anar que s'acudiria a estaments superiors judicials en cas de condemna, i també perquè segons aquesta part s'hi van donar circumstàncies que van perjudicar la defensa, com va ser la negació d'una prova que la part de la defensa considerava que era decisòria. Es tractava d'una investigació privada amb gravacions audiovisuals en les que s'entrevistava a les víctimes i al pneumòleg company del doctor Roig que segons la defensa del pneumòleg va informar a les víctimes que les pràctiques que el condemnat els havia fet no eren normals. Una gravació que no va sortir a la llum perquè el Tribunal ho va refusar perquè va considerar que s'havia fet d'una manera «il·lícita», al violentar els drets de les presumptes víctimes a les què va investigar.

Per contra la defensa considera que aquesta era una prova «exculpatòria que intenta donar llum a aquest cas», va dir l'advocat defensor. Segons va poder saber aquest rotatiu en les entrevistes es pretén esbrinar en quin moment les víctimes decideixen denunciar el cas, i com són dirigides pel metge generalista de les quatre i del company pneumòleg a denunciar-ho a serveis socials.

Els fets es remunten al 2001 i 2002. Quatre pacients d'aquest professional, que avui en dia exerceix al Principat, van acudir a la consulta i segons van declarar ahir en la vista celebrada se'ls van practicar «frotis» o «tactes» vaginals «incòmodes». El pneumòleg condemnat va declarar que aquestes accions entren «dins de la pràctica» mèdica de la seva professió i va assegurar que les va fer per previndre algunes patologies d'algunes símptomes detectats. Aquesta part va ser la més qüestionada en el judici per part d'un gran nombre d'experts mèdics i finalment el tribunal ha decidit que no va ser l'adequada.

El cas del doctor Roig ha comportat vuit anys de procediment judicial. El judici va ocupar 10 hores durant els quatre dies que va durar la vista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT