PUBLICITAT

Pyrenair cancel·la la connexió aèria de Lleida amb Vigo

  • La companyia al·lega falta de demanda i reprograma un nou vol que sortirà des de la Corunya
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El vol inaugural de Pyrenair a l'Alguaire provinent de Madrid, el passat 23 de gener. Foto: EL PERIÒDIC

L' aventura de la companyia aèria Pyrenair a l'aeroport de l'Alguaire ha patit un revés aquesta setmana. Quinze dies després de la posada en funcionament de les connexions per tal de portar esquiadors espanyols a les instal·lacions dels Pirineus, majoritàriament a les pistes andorranes, l'aerolínia va anunciar ahir la cancel·lació d'una de les dues connexions obertes, la que unia Vigo amb Lleida.

El motiu, segons van informar ahir fonts de l'aerolínia d'Osca, és la falta de demanda d'ocupació registrada, tan des que es va posar en funcionament com en les reserves que s'havien fet pels propers dies fins a finals de febrer, data fixada per tancar la temporada d'aquest any zero de Pyrenair a l'Alguaire. Aquesta baixa ocupació s'ha notat sobretot en les rotacions dels paquets de cap de setmana, que han estat per sota del 15%, va informar Pyrenair. Pel que fa als paquets de cinc dies, tampoc s'ha assolit les xifres suficients per a ser rendibles, malgrat que en el primer vol inaugural es va arribar a les 60 persones.

Per contrarestar aquesta cancel·lació, però, els directius de la companyia, reunits ahir durant tot el matí i part de la tarda, van acordar l'obertura d'una nova connexió aèria a partir del proper cap de setmana que també sortirà de la província de Galícia, concretament des de la Corunya. Fonts de Pyrenair van explicar ahir que el contacte amb les agències de viatges i els touroperadors els ha permès identificar que la majoria de la demanda d'aquests paquets de vol més jornades d'esquí provenen de la localitat corunyesa més que de Vigo.

Ja des d'ahir la web de Pyrenair no permetia l'opció de comprar paquets amb sortida des de Vigo. Des de la companyia, però, van informar que les persones que ja havien fet la reserva podran a partir de demà modificar l'origen de la seva sortida o si ho prefereixen, cancel·lar el seu paquet. La nova ruta patirà modificacions en els horaris, però a nivell general serà de característiques similars a la ja exconnexió amb Vigo.

D'Andorra a Osca / L'anul·lació de la connexió Vigo-Alguaire ja va tenir les primeres conseqüències el cap de setmana passat. Els esquiadors que havien adquirit el paquet van fer l'anada sense incidències, però la tornada prevista pel diumenge la van fer des de l'aeroport d'Osca. És a dir, els esquiadors que van pujar al Principat van ser traslladats en autocar fins a l'aeroport aragonès, enlloc del lleidatà. A més, enlloc d'aterrar a Vigo ho van fer a la Corunya. Aquestes modificacions van ser anunciades poc abans de la sortida del vol des de l'Alguaire i segons la companyia van comportar un retard de al voltant de 90 minuts.

Ahir el Govern no va efectuar declaracions respecte aquests canvis, però caldrà determinar les seves conseqüències. Cal recordar que l'Executiu va aportar per aquesta operació de Pyrenair un total de 130.000 euros, que han de garantir l'arribada de prop de 5.000 esquiadors durant aquest període de temps. La companyia confia que la connexió des de la Corunya finalment permeti assolir aquestes previsions.

Es manté la connexió amb Madrid / Pel que fa a la connexió de l'Alguaire amb Madrid, no patirà modificacions i mantindrà les connexions previstes fins al proper 25 de febrer. De fet, aquest vol ha augmentat les seves places en relació a la primera sortida que va efectuar el 23 de gener passat. Pyrenair va iniciar les connexions amb avions de 68 places, que ara s'han augmentat fins a les 116, «un 65% de l'inicialment plantejat», van informar fonts de la companyia.

Paral·lelament, l'aerolínia també es planteja obrir una connexió amb l'aeroport de Palma de Mallorca per a acollir la demanda d'esquiadors a principis del mes de març, dates festives les Illes Balears. Aquesta connexió es podria realitzar de manera més sòlida a partir de la temporada vinent, juntament amb una connexió provinent d'Andalusia i una provinent Lisboa. Aquesta darrera estava prevista per aquest any, però igual que en el cas de Vigo, finalment s'ha descartat degut a la poca demanda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT