PUBLICITAT

Salut no detecta cap cas de narcolèpsia en nens i adolescents

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Departament de Salut no ha detectat cap cas de narcolèpsia a Andorra associat amb l'administració de la vacuna de la grip A a nens i adolescents. Així ho va fer saber el Govern a través d'un comunicat després de l'anunci fet públic aquest dimarts per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de casos de narcolèpsia, en nens i adolescents, després del subministrament de la vacuna pandèmica Pandemrix, del laboratori GSK.

Durant els anys 2009 i 2010 es van vacunar a Andorra un total de 948 nens, entre 3 i 19 anys. Pandemrix és la vacuna adjuvada utilitzada durant la temporada 2009-2010 per la vacunació front la grip pandèmica. La narcolèpsia és un trastorn del son que provoca que la persona caigui adormida sobtadament i de manera inesperada. Els casos notificats a Finlàndia, Islàndia i Suècia són bastant superiors a la resta de països. Cal tenir en compte que la vacuna Pandemrix es va utilitzar durant els anys 2009 i 2010 en 47 països d'arreu del món.

L'Institut Finès de Salut i Benestar va revisar els casos notificats de narcolèpsia a Finlàndia i va concloure que les persones vacunades, d'entre 4 i 19 anys, tenen un risc superior de desenvolupar narcolèpsia front les persones no vacunades. Concretament el risc és d'un cas de narcolèpsia entre 12.000 vacunats d'aquest grup d'edat. També consideren que la vacunació amb Pandemrix va ser probablement un factor que va contribuir a aquest augment del risc però que calen investigacions complementàries d'altres factors associats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT