PUBLICITAT

El Govern escolta l'ABA i obre un expedient disciplinari a Flucha

  • L'exdirector adjunt, que pot arribar a ser acomiadat, té uns dies per a presentar al·legacions
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Flucha i l'anterior director del cos de Bombers, Jordi Boixader, en una roda de premsa al 2008. Foto: TONY LARA

El Govern ha obert un expedient disciplinari a l'exdirector adjunt del cos de Bombers, Sergi Flucha, per la seva actuació en l'escorcoll de la caserna de Bombers de Canillo, l'agost del 2008. D'aquesta manera han quedat escoltades les reclamacions de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA), que havia sol·licitat per carta aquest correctiu per a Flucha el passat estiu.

Flucha, que va confirmar ahir haver rebut la notificació de l'expedient disciplinari per part de l'Executiu, té ara uns dies per a presentar al·legacions al respecte. L'exdirector adjunt haurà de demostrar la seva actuació lícita per tal de lliurar-se o reduir al màxim la sanció que pot rebre. Aquesta, i en funció de si finalment es cataloga com a greu o com a molt greu, pot arribar a comportar el seu acomiadament. Serà el departament de funció pública qui decidirà, després d'escoltar els arguments de Flucha, el correctiu i la falta que se li acabarà aplicant.

Amb la notificació de l'expedient el Govern segueix els passos del Tribunal Constitucional del setembre del 2009, que va reconèixer que l'actuació policial i l'actuació de Flucha havien «vulnerat els drets de l'article 14 i 15 de la Constitució a la intimitat i al secret de les comunicacions».

Va ser a partir d'aquesta resolució que els Bombers van adreçar-se a l'Executiu per depurar responsabilitzats i per demanar l'obertura de l'expedient «per la comissió de faltes molt greus» tipificades de conformitat amb la Llei de la Funció Pública de 15 de desembre del 2000, «al no haver respectat cap dels funcionaris implicats ni l'ordenament jurídic ni la nostra Constitució». Segons considera l'ABA, la vulneració de drets constitucionals per part de funcionaris hauria de suposar entre un i sis mesos de suspensió de feina i sou i fins i tot l'acomiadament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT