PUBLICITAT

Canillo estudia fer abonaments anuals per a la zona blava

  • El projecte va destinat als canillencs per «apaivagar la crispació» generada
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Marques de zona blava a l'avinguda de Sant Joan de Caselles. Foto: ANA / M.T.

El Comú de Canillo estudia la creació d'abonaments anuals per a la futura zona blava dirigits als residents de la parròquia. D'aquesta manera, tal com va explicar la cònsol menor, Mònica Bonell, es pretén «apaivagar la crispació» que ha generat el fet d'implantar l'aparcament de pagament a la parròquia, oferint als canillencs un sistema perquè els resulti més barat i més còmode.

Mònica va explicar a l'ANA que en la darrera junta de govern es va parlar d'una pràctica que disposen alguns ajuntaments catalans que consisteix en un pagament anual per tal que els residents puguin aparcar a la zona blava. Els usuaris d'aquesta modalitat s'identifiquen mitjançant un distintiu al vidre del vehicle. Amb aquest sistema s'aconsegueix oferir un preu més econòmic i també facilitar l'aparcament, ja que els residents no hauran d'adquirir el tiquet cada cop que estacionin.

El Comú encara no ha fixat el preu de l'abonament, ja que primer es vol informar de com funcionen aquests sistemes en ajuntaments catalans. En el cas de Barcelona, les zones per a residents tenen un cost d'un euro a la setmana.

La zona blava de Canillo podria posar-se en marxa en pocs mesos. Consisteix en fer de pagament 900 places d'aparcament dels carrers principals dels pobles de Canillo i Soldeu, incloent els aparcaments descoberts que fins ara eren gratuïts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT