PUBLICITAT

Tret de sortida als Mundials

  • Mireia Gutiérrez debuta al matí amb el super gegant a una cita en què els tres andorrans ho correran tot
R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen es va vestir ahir de festa per la cerimònia d'inauguració. Foto: AP / MICHAEL PROBST

Els Mundials d'esquí alpí ja són aquí. Des d'avui fins el pròxim dia 20 hi haurà competició a l'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen amb tres representants andorrans, Mireia Gutiérrez, Roger Vidosa i Kevin Esteve. Els tres competiran a totes les proves, segons la FAE, mentre que avui debuta la Mimi al super gegant. Benvinguts al festival que es pot seguir per televisió -Eurosport.

Ahir es va celebrar la cerimònia d'inauguració en el que va ser una festa de l'esquí alemany. L'estació bàvara es va vestir de gala per acollir tots els països del món que estan disposats a lluitar per unes medalles que són una utopia per als andorrans, però cal dir que en una fita tan important com aquesta Gutiérrez, Vidosa i Esteve estan per reivindicar-se entre l'elit del planeta.

El croat Ivica Kostelic i la nord-americana Lindsey Vonn arriben com a grans favorits i grans incògnites. Kostelic, sòlid líder de la Copa del Món, ha anunciat que anirà a la cita alemanya amb la intenció de gaudir, mentre que Vonn és dubte per problemes físics. Altres noms que destaquen en categoria masculina són els suïssos Didier Cuche i Carlo Janka, el noruec Aksel Lund Svindal, els austríacs Benjamin Raich i Michael Walchhofer i el nord-americà Bode Miller. En categoria femenina, el duel serà entre Vonn i l'alemanya Maria Riesch, segona i primera, respectivament, en la general de la Copa del Món. Reisch tindrà l'al·licient de competir davant la seva afició i vol convertir-se en la líder de la candidatura de Munic als Jocs de 2018. De fet, l'estació alemanya, coneguda pels salts d'esquí de Cap d'Any, celebra el 75 aniversari dels Jocs Olímpics de 1936, i somia amb ser l'escenari que coroni internacionalment a Riesch, que compta amb dos ors olímpics en Vancouver (eslalon i supercombinada), però no gaudeix del reconeixement mediàtic de la seva rival americana, una autèntica icona al món de l'esquí.

A casa nostra, s'ha d'estar pendents de Mireia Gutiérrez. Està en un bon moment de forma i necessita una prova com uns Mundials per donar un cop de puny a la taula. Demà arribarà el torn de Vidosa i Esteve, també al super gegant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT