PUBLICITAT

La CCIS prepara una sessió per informar sobre la imposició directa

  • Pantebre afirma que cal «fer molta pedagogia» en aquestes qüestions
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Pantebre, Pere López i Josep Maria Duran, davant el ple de la CCIS, el passat dijous a la tarda. Foto: S.F.G.A.

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS), Marc Pantebre, va informar que des d'aquest organisme es va adquirir a finals d'aquesta setmana «el compromís de realitzar una sessió informativa» per tal de presentar davant el col·lectiu que haurà d'aplicar la nova normativa de fiscalitat directa els tres articulats aprovats pel Consell General el 29 de desembre 2011.

Després que Govern presentés aquest dijous a la CCIS la llei de l'impost de societats, la de l'impost d'activitats econòmiques i la llei de l'impost sobre la renda dels no residents, Pantebre va assenyalar que a partir d'ara «caldrà molta pedagogia i explicació» sobre el nou marc, a fi que els afectats per la nova tributació puguin tenir la informació suficient, tal i com es va fer amb l'entrada en vigor de la llei de la comptabilitat.

El ministre d'Economia i Finances, Pere López, acompanyat de l'assessor del Govern en temes fiscals, Josep Maria Duran, va presentar al ple de la CCIS aquests articulats i, després de la intervenció dels representants de l'Executiu, es va obrir un torn de preguntes per part dels assistents, centrat bona part en la imminent entrada en vigor de la llei de l'impost sobre la renda dels no residents, a partir de l'1 abril 2011.

Pantebre va valorar positivament l'explicació oferida i va agrair el fet que «el primer cop que el ministre López i l'assessor Duran hagin donat explicacions sobre les lleis hagi estat davant la Cambra de Comerç», un col·lectiu especialment vinculat a les reformes que en breu entraran en vigor.

Segons el president de la CCIS, a la sessió de dijous van assistir una trentena de membres de la cambra, els quals van poder aprofundir en els aspectes relacionats amb les noves lleis, tot i que l'objectiu a partir d'ara serà fer extensibles les explicacions a un grup més ampli.

la sessió explicativa, «en breu» / En aquest sentit, Pantebre va afirmar que la sessió explicativa que la Cambra vol realitzar tindrà lloc «en breu», ja que el mes d'abril és molt proper i abans d'aquesta data seria convenient «una presentació pública» a un fòrum del voltant d'«un centenar de persones o més».

Donada aquesta voluntat, és evident que caldrà un espai ampli com ara el Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Tot i això, des de la CCIS encara no s'ha tancat ni el lloc ni la data d'aquesta sessió informativa oberta al públic en general.

Segons va afirmar López a finals de l'any passat, el model de les quatre lleis, incloent l'IVA –que no es podrà aprovar aquesta legislatura– era «el model just, equitatiu i que s'adiu amb els principis constitucionals». El mateix ministre va advertir, però, que no aprovar l'IVA «comportaria, d'entrada, algunes disfuncions tècniques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT