El líder Matecosa descarta un rival i passa a tenir tres punts de marge

• L'equip lauredià venç l'Escale i el Lusitans-Pidasa, 1-1 amb 11 grogues i 3 vermelles en el segon temps
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El central del Pidasa Ribolleda refusa amb el cap una pilota molestat pel migcampista del Lusitans Cardoso, ahir a Aixovall. Foto: TONY LARA

El play-off pel títol es preveu calent, vista la primera jornada que es va disputar ahir. La tensió es va palpar en els dos partits tant com el recital de targetes dels àrbitres. Després de tot el líder Matecosa ha estat el gran beneficiat, ja que amb la victòria contra l'Escale (3-1) ha deixat un rival al marge de la lluita pel campionat i s'ha vist beneficiat per les taules entre Pidasa i Lusitans per passar a tenir tres punts de matalàs.

A Aixovall l'àrbitre Rui Maciel va voler ser el progatonista en el Lusitans i Pidasa i ho va aconseguir. La primera part va ser d'aquelles dures, amb poc futbol, poques ocasions... Només dues per part colomenca, al minut 34 amb un xut d'Alejandro al lateral de la xarxa quan estava sol i en disposició d'afusellar Gonzalo, i al 37 amb una paràbola llunyana de Manolo que va refusar el meta del Lusitans a còrner; i una per part de l'equip de Vicens Marqués, en un fora de joc assenyalat a Raya que no era i que l'hauria deixat sol davant el porter.

Per no haver-hi, no es van assenyalar ni targetes. Però quedava la segona part i aquesta sí que va ser de pel·lícula, i de terror. L'àrbitre es va lluir: 11 targetes grogues i 3 vermelles, sense contar que Felipe (Lusitans) va ser expulsat per doble amonestació. El recital del col·legiat va començar, però, amb una plantofada de Manolo a Leo davant del línier que es va saldar amb una groga per cadascú (minut 48). Poques ocasions –cap clara– i molta duresa en els pròxims vint minuts i al 73 Raya, en carrera amb Manolo, es va deixar caure a l'àrea i l'àrbitre va xiular un penal que va marcar el propi davanter del Lusitans. La sorpresa, però, no es va produir perquè de nou Manolo va treure una falta rasa quan quedaven deu minuts i Beto, sol al punt de penal, va fer l'empat en semierrada. Òscar, incorporat a l'atac, va tenir l'1-2 al 84 després d'una centrada de Javi Sánchez i al final del partit, amb els dos equips massa accelerats i tensos, es ca acabar produïnt una tangana que es veia venir amb l'àrbitre desbordat: Beto va fer una entrada a Leo al minut 93 i després, segons l'acta, va deixar anar la cama. Vermella i els dos equips encarats. Renato també va ser expulsat –segons les anotacions– per donar una patada a Raya quan aquest estava separant gent i al final del partit una altra vermella a Javi Sánchez «per menysprear» el col·legiat.

A Alàs el també es va notar la tensió, tot i que no tant com al camp d'esports lauredià: 8 targetes, entre elles les dues de Pablo Arce que van deixar l'equip de Ferreros amb un menys al minut 51 i amb 2-0. Els gols havien estat de Walter Wagner al minut 20 i de Quim Salvat al 40. En superioritat numèrica l'Escale va trigar tres minuts en retallar diferències mitjançant un penal que va marcar Jordi Rubio però en la següent acció, al 55, màxima sanció a l'altra àrea i de nou Quim Salvat no va fallar per fer el 3-1 definitiu.

En la lluita pel descens pas de gegant del Gestions JR, que va superar l'Encamp 0-1 amb gol de Marc Fillola al minut 72, i del Construccions Modernes, amb un 0-5 contra el Bar la Fira d'Andorra Casa del Benfica.