PUBLICITAT

Els cònsols alerten que alguns monuments i esglésies podrien quedar-se sense guia a l'estiu

  • Els madataris volen demanar que es prevegi la contractació de guies eventuals d'estiu, ja que els comuns no poden continuar assumint aquesta despesa i consideren que és competència del Govern
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Els cònsols de les set parròquies, mitjançant una carta que trametran al Ministeri de Cultura, volen demanar que es prevegi la contractació de guies eventuals d'estiu per als monuments i esglésies, ja que els comuns no poden continuar assumint aquesta despesa i consideren que és competència del Govern. La cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, ha explicat a l'ANA que en el cas d'aquesta parròquia el Santuari de Meritxell es podria quedar sense guia si el Govern no n'assumeix la despesa. Amb la carta els cònsols també volen expressar el seu malestar pel fet que els horaris dels museus nacionals no estan en concordança amb les èpoques de màxima afluència de turistes, quan són un dels atractius turístics d'Andorra.

La carta té com a objectiu posar de manifest les problemàtiques que a nivell comunal s'han detectat en la gestió dels museus. En primer lloc, lamenten l'excés de variacions que tenen els horaris d'aquests espais i creuen que haurien de ser més "constants", per poder-los conèixer amb la suficient antelació per incloure'ls als díptics i catàlegs turístics.

Tal com ha explicat a l'ANA la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, els horaris dels museus canvien massa al llarg de l'any i "no guarden relació amb les èpoques de màxima afluència turística". En aquest sentit ha lamentat que "en ple pont de la Puríssima, els museus que depenen del Govern estaven tancats" perquè no obren ni els diumenges ni els dilluns, així com els festius de calendari. En canvi, els mandataris comunals creuen que els museus haurien d'estar oberts els caps de setmana i els festius, coincidint amb una major afluència de visitants. A més consideren que haurien d'estar amb concordança amb els horaris que tenen els museus gestionats pels comuns i amb els de les oficines de turisme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT