PUBLICITAT

Reclusos amb vocació d'artistes

  • Les manualitats dels presos de la Comella s'exhibiran en una exposició itinerant
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior del centre Penitenciari de la Comella. Foto: ONA MORANTE

El dia a dia en una presó no és evidentment fàcil de suportar, i els reclusos dels centres penitenciaris intenten passar les hores mantenint el cap el més ocupat possible, esvaint-se així de la seva situació personal. Alguns, molts d'ells, opten per la pràctica d'algun esport col·lectiu o dediquen hores al gimnàs. D'altres estudien, d'altres realitzen tasques de formació per tal de facilitar una possible ocupació laboral quan surtin de la presó.

Però també hi ha reclusos que opten per la vessant de l'art i exploten el seu talent artesanal. Al Centre Penitenciari de la Comella n'hi ha alguns exemples. Fins a una desena de presos realitzen treballs de manualitats en diverses disciplines com la fusteria, el tèxtil, la maquetació, i la serigrafia.

Ara han vist recompensada públicament la seva tasca. L'associació Templarios de la localitat murciana de Jumilla ha organitzat una exposició itinerant, la qual es podrà veure del els dies 13 al 23 de setembre. En ells s'hi podran apreciar les manualitats realitzades pels presos del Centre Penitenciari d'Andorra junt amb les d'altres centres penitenciaris espanyols. La mostra es presenta sota el nom Presos de les belles arts.

L'associació Templarios de Jumilla és una entitat sense ànim de lucre que posa a la venda els treballs que fan els reclusos i la recaptació que n'obtenen es destina a beneficis pels propis interns.

Aquesta és la primera vegada que l'associació murciana convida el Centre Penitenciari andorrà a participar en aquesta exposició. La invitació l'ha va fer personalment el president de l'associació, Josep Tomàs Galea, durant una trobada aquesta setmana amb la direcció del centre de la Comella.

L'exposició permetrà donar a conèixer al major nombre de públic possible els nous talents en les arts plàstiques en el transcurs del seu període d'internament. Alguns d'ells van entrar a la presó coneixent el seu talent innat. D'altres l'han descobert entre reixes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT