PUBLICITAT

Mor l'home que va incendiar el pis després d'una discussió conjugal

  • El jove era un temporer eslovac de 31 anys i vivia amb la seva parella, que no estava present durant l'incendi
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
La primera planta de l'edifici on vivia el jove i on van començar les flames, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L' home que presumptament hauria provocat l'incendi iniciat durant la nit del dijous a l'edifici número 2 de la Pleta de Soldeu va morir ahir a la tarda, com a conseqüència de les cremades patides durant els fets. Així ho van confirmar ahir fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on va ser traslladat arran de la gravetat de les lesions que patia.

El cos policial investiga ara les causes exactes de l'incendi que van calcinar completament el pis on vivia el jove i part de la primera planta de l'immoble (és a dir, dos pisos més), com a conseqüència de l'expansió de les flames i la forta deflagració. Segons les primeres hipòtesis de la investigació, l'home hauria causat voluntàriament l'incendi després d'una discussió amb la seva parella. Aquesta hauria marxat després de l'enfrontament conjugal i va ser llavors quan el jove, de nacionalitat eslovena i de 31 anys d'edat, va iniciar les flames. Ho va fer presumptament amb un bidó de gasolina, el qual va ser trobat per la Policia poc després de presenciar-se al lloc dels fets, al pis on vivia la parella. A més, el cos policial també va constatar en tota la llar una forta olor a gasolina. El jove va ser trobat a la planta baixa de l'edifici, amb cremades a pràcticament totes les parts del seu cos.

L'avís del foc va ser donat al voltant de les deu del vespre de dijous. Fins a la pleta de Soldeu s'hi van desplaçar un vehicle amb tres bombers provinents de la caserna de Canillo, dos vehicles més provinents del Pas amb quatre bombers, i posteriorment dos vehicles de suport provinents de la caserna d'Andorra la Vella, a més del cap de guàrdia i la direcció. Jordi Farré, director adjunt del cos de Bombers, va informar que durant la intervenció es va haver d'evacuar a una vintena d'afectats que ocupaven nou dels 30 apartaments que té l'edifici. La majoria dels veïns sol·licitaven ajuda des de les finestres de les seves llars, va informar Farré. Però cinc d'ells van optar per pujar a la part alta de l'edifici i desplaçar-se fins a la teulada del del costat.

El rescat d'aquestes persones es va realitzar un cop feta l'extinció i ventilada la zona, amb l'ajut de cordes. No es van haver de lamentar més incidències a nivell personal, i únicament una persona va haver de ser atesa per una ferida en un colze. Cap dels veïns va resultar intoxicat per inhalació de fum.

Pel que fa a l'home presumptament culpable de l'inici del foc, va ser posat en custòdia del SUM, que va traslladar-lo a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ingressar en estat crític. Però veient la gravetat de les cremades de tercer grau el jove va ser traslladat posteriorment a la unitat especialitzada en cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va morir ahir a la tarda.

El jove vivia a l'immoble amb la seva parella, també de nacionalitat eslovena i que no es trobava al pis en el moment dels fets però si al país. Tot apunta que l'home era monitor d'esquí, ja que va ser trobat amb l'uniforme d'un dels dominis, segons van informar fonts de la Policia. A més, es trobava al país en qualitat de temporer. De fet, una bona part de les persones que viuen en aquest immoble fan la temporada a les pistes.

L'incendi va ser controlat pels Bombers poc temps després d'expandir-se les flames sense que aquestes arribessin a afectar els edificis del voltant. Malgrat això, els Bombers van estar fent controls a la zona en terminis de dues hores durant tota la nit. A primera hora del matí van donar per finalitzada la seva tasca.

3 desallotjats no poden tornar / Arran de l'incident una vintena de persones van haver de ser desallotjades i van passar la nit en cases d'amics i familiars o en hotels. Durant la jornada d'ahir aquests veïns van poder tornar a l'immoble, a excepció de tres persones que hauran de passar una segona nit fora de les seves llars.

La Policia manté la zona precintada i va informar que la investigació segueix oberta. Ahir els pèrits analitzaven l'estat en què ha quedat el pis i l'edifici en general, així com buscaven possibles proves per acabar d'aclarir l'afer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT