PUBLICITAT

La candidatura de Bartumeu aconsegueix 132 signatures

M. R.
ANDORRA LA VELLA

El Partit Socialdemòcrata (PS) no arribarà a celebrar eleccions primàries, tal i com ja s'esperava, després que el període de presentació de candidatures per a concursar a les anticipades –la data de les quals encara és una incògnita– finalitzés ahir amb una única proposta, la de Jaume Bartumeu, que va aconseguir fins a 132 signatures.

Així ho va confirmar a aquest rotatiu el primer secretari del partit, Ferran Goya, que va ampliar com la professió de fé –una de les novetats que el partit havia aprovat per tal que, en cas que hi hagués més d'una candidatura, no és discutís tant del nom com del programa– incloïa una reflexió de Bartumeu en la qual aquest manifestava que presentar-se a les primàries era «una obligació política», després que el «bloqueig» per part de l'oposició hagi forçat a la fi de la legislatura i que encara sigui necessari «acabar la feina encomanada al 2009» pels votants de l'Alternativa.

Entre les signatures que avalen la candidatura de l'actual cap de Govern, s'hi troben la del síndic general, Josep Dallerès, i la dels dos cònsols majors d'Andorra la Vella i Encamp, Rosa Ferrer i Miquel Alís, segons va informar l'ANA.

crida a «no abaixar els braços» / Bartumeu, que va apostar per «una Andora més forta», serà de manera oficial el candidat a cap de Govern tant aviat la candidatura presentada ahir sigui validada pel partit, un tràmit que conduirà a la consolidació lideratge del socialdemòcrata per concursar a les anticipades.

Bartumeu va apuntar també a la professió de fé que ara cal «no abaixar els braços» i treballar per aglutinar el màxim de gent possible entorn «un partit amb vocació de Govern que expressa clarament la centralitat». L'objectiu plantejat pel cap de Govern a l'hora de presentar-se a la reelecció davant la ciutadania a les eleccions anticipades de la primavera és el de buscar «una Andorra més forta», així com «un país modern i amb una economia competitiva», tal i com ja ha vingut manifestant el socialdemòcrata.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT