PUBLICITAT

Els comerciants titllen de «vergonyós» els problemes de l'obra al carrer Major

  • Els afectats per l'error en les resistències estudien demanar danys i prejudicis a l'empresa
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Imatge virtual del projecte d'embelliment de l'eix comercial del Pas. Foto: EL PERIÒDIC

L' Associació de Veïns i Comerciants del Pas va lamentar ahir profundament el desenvolupament de les obres d'embelliment que s'estan duent a terme al carrer Major de la localitat. Un error en les noves resistències instal·lades a les voravies va provocar la seva retirada poc després de ser ubicades. Aquesta situació va ser definida com a «vergonyosa» per Òscar Ramón, el president de l'associació. Ramón va lamentar la manca de previsió i les molèsties que causarà als comerciants i visitants «haver de tornar a aixecar-ho tot per instal·lar-les de nou».

Ramón va manifestar que no entenia la justificació posada pel cònsol d'Encamp, Miquel Alís, respecte a que les resistències instal·lades no són aptes per a llocs on hi ha humitat i va lamentar que la corporació «gasta molts diners en obres». El president de l'Associació de Veïns i Comerciants del Pas va lamentar que no s'haguessin fet abans proves al respecte que haurien evitat la situació actual. Amb tot, Ramón va exposar que per fer el que estan fent, «millor que es quedi tot tal i com està»

Veient la situació i el nou procés d'instal·lació de resistències que caldrà iniciar, els veïns i comerciants afectats estan estudiant «demanar danys i prejudicis a l'empresa o al Comú d'Encamp», ja que segons va explicar Ramón, la situació d'obres «afecta molt negativament als comerços».

Alís va explicar durant la sessió de consell de comú de dijous que durant aquest mes de febrer es preveu que se solucioni el problema i que en cap cas es veurà afectat el termini marcat per a la finalització de les obres. Aquest s'ha fixat a finals de l'any que ve, segons va informar el cònsol.

A més a més, des del Comú hi ha prevista properament una reunió amb els veïns afectats per explicar-los més àmpliament el succeït. Paral·lelament, la corporació reclamarà a l'empresa que ha venut les resistències la garantia i el certificat d'empresa, ja que seran ells els que es faran càrrec dels perjudicis econòmics que es derivin al respecte del canvi i nova instal·lació de les resistències.

Una postura que l'Associació de Veïns i Comerciants comparteix ja que ahir van assegurar que es neguen a pagar més per un projecte el qual ja han finançat.

un cens ‘injust' / D'altra banda, Ramón també va posicionar-se en relació a l'anunci del Comú de reclamar fins a 800.000 euros en concepte d'ITP i de lluïsme. Segons va denunciar el Comú, hi ha persones que només paguen una de les dues parts. Aquesta situació afecta als habitants del Pas de la Casa, ja que els terrenys són comunals i es gestionen com a cens emfitèutic. El representant dels comerciants i veïns del Pas va mostrar-se resignat davant la demanda de pagament i va assegurar que pagaran les quanties que reclami la corporació.

Malgrat la postura, Ramón va mostrar-se «sorprès» per la demanda i va manifestar que no entenen «què hauran de pagar exactament i en quin concepte». El president de l'associació va assegurar que la situació actual que viuen és pejorativa en relació la resta de ciutadans del país i que el cens emfitèutic «és injust», ja que han de pagar part dels conceptes per duplicat. Ramón va assegurar que l'actual cens «té punts obscurs i va recordar que es tracta «d'una font d'ingressos molt importants per la corporació».

Per tota aquesta situació injusta, segons assegura l'associació, Ramón va manifestar que considera «normal» que una part de les persones de la localitat hagin optat per pagar només un dels dos impostos (IPC i lluïsme).

Paral·lelament, hi ha obert un procés a la Batllia en relació a alguns dels punts del cens emfitèutic, impulsat a nivell personal per veïns. Ramón va recordar que estan a l'espera però que es tracta d'un procés lent que podria allargar-se més d'un any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT