PUBLICITAT

Els comuns acorden renovar l'actual reglament de funcionament

  • Els cònsols volen tenir enllestida la nova ordinació abans de finalitzar l'any
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La reunió de cònsols d'aquest dimarts. Foto: TONY LARA

Els comuns han acordat aprovar una ordinació que superi l'actual reglament de funcionament que data del 1993. El tema va ser tractat en la darrera reunió de cònsols d'aquest dimarts i anunciat pel cònsol d'Encamp, Miquel Alís, durant el consell de comú de dijous.

Aquesta ordinació es vol fer perquè, segons va informar el cònsol encampadà, els comuns «funcionen amb un reglament que té més de 15 anys que ens ha funcionat fins avui, encara que algunes vegades les minories al comú s'han queixat i penso que amb raó». El cònsol va afegir que l'ordinació en el qual treballen els comuns millorarà l'actual i beneficiarà totes les parts.

Alís va manifestar que vista la situació que hi ha al Consell General, «el que no podem fer és entrar una proposició de llei que haguem de tornar a entrar més endavant si es dissol». Així doncs, l'ordinació es vol tenir aprovada «abans de finals d'any», abans de la formació de les noves corporacions. El cònsol va afegir que treballaran en l'ordinació i «si el dia de demà aquest Consell o un altre vol elevar-la a rang de llei, són ells qui ho poden fer, o bé poden fer-ne una altra totalment diferent».

carta als bancs / En la mateixa sessió del Consell de Comú, Alís va fer referència a la negociació del deute amb els bancs després de la pujada dels tipus d'interès per part de l'ABA. El cònsol va assenyalar que en el cas d'Encamp afecta al deute de crèdits a curt termini, que se situa al voltant dels més de 5 milions d'euros. Pel que fa als de llarg termini assoleixen la xifra de 33 milions.

En la carta enviada pels comuns a l'ABA les corporacions expressen el seu «malestar» tant en la «forma» com el «fons» de la pujada dels tipus d'interès. Els comuns retreuen en la missiva que no se'ls hagués comunicat personalment, fos amb una reunió o una trucada telefònica, la decisió que es pretenia prendre de forma «unilateral».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT