PUBLICITAT

Programa per reduir l'estrès de les persones amb càncer de mama

  • Les sessions plantegen tècniques per disminuir la percepció del dolor
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
La seu de Crèdit Andorrà. Foto: TONY LARA

La Fundació Crèdit Andorrà i el Grup Alba de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) han organitzat un cicle de tallers per reduir l'estrès de les persones que pateixen un càncer de mama. Les sessions estan encaminades a oferir tècniques per disminuir la percepció del dolor i augmentar-ne la tolerància, reduir la sensació de l'estrès, de l'ansietat o de la depressió, millorar la predisposició al tractament, augmentar la motivació pels canvis d'hàbits de vida (dieta, exercici físic, deixar de fumar), i millorar les relacions socials.

El curs antiestrès és un programa experimental i interactiu basat en el mètode MBSR (Mindfulness-based Stress Reduction) desenvolupat per Jon Kabat-Zinn de la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachussets (EUA). Els tallers antiestrès inclouen relaxació, meditació, ioga suau i explicacions útils sobre les bases de l'estrès, les emocions i el dolor. Les sessions es fan en grups reduïts i alternen moments de silenci amb uns altres d'exploració en grup sobre les millors estratègies a seguir per afrontar l'estrès o les emocions difícils sempre buscant aplicacions pràctiques per a la vida quotidiana.

Els tallers aniran a càrrec de Marta Santuré, llicenciada en bioquímica, màster en nutrició i doctora en fisiologia. Tindran lloc els dies 7, 14, 21 i 28 de febrer i el dia 5 de març a l'edifici de Crèdit Centre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT