PUBLICITAT

Nou aixecament topogràfic de l'estructura enfonsada del viaducte

  • Els treballs previs al desenrunament de l'estructura s'inicien pel desacord entre les parts
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Part del Túnel dels Dos Valires que va quedar malmesa pel primer incident Foto: TONY LARA

finalment es farà un nou aixecament topogràfic de la part que es va enfonsar de l'estructura del viaducte del Túnel dels Dos Valires, segons va informar ahir ATV. Aquesta decisió demostra que les parts implicades no s'han posat d'acord ja que aquest era un dels punts de discrepància d'RMD amb la UTE i la direcció facultativa, ja que l'empresa responsable del mecano afirma que en els seus plànols no hi figura la mateixa quantitat d'alleugeridors que en els plànols de la direcció facultativa i la UTE.

Les tasques de l'aixecament topogràfic consisteixen en plasmar en un plànol tot el contingut de l'estructura abans que aquesta es tiri a terra. Una tasca que ha obligat a utilitzar una grua per veure de més a prop l'estat de l'estructura.

Aquests són els treballs previs al desenrunament que es preveu fer en breu, després que el passat dilluns la batlle instructora va donar el permís als representants de les parts implicades en el judici de l'accident del mes de novembre del 2009 al viaducte d'accés al Túnel dels Dos Valires perquè comencin les tasques que han d'acabar amb el desenrunament de l'estructura que va cedir i que va causar la mort de cinc obrers.

Després de l'aixecament topogràfic amb les tasques del desenrunament, es preveu que simultàniamnent es faci l'estudi geotècnic, en cas que aquest darrer sigui aprovat per la batlle instructora.

Des del dilluns passat, el pèrit judicial, Guillem Valdés, acompanyat dels representants de les parts implicades –la UTE constructora Dragados, Dragasa i Treballs Públics Armengol; la direcció facultativa; i RMD, l'empresa responsable de l'estructura que va cedir–, van fer acte de presència al lloc de l'esfondrament del vial del Túnel dels Dos Valires, que va cedir el 7 de novembre del 2009 i va causar cinc morts, per tractar de verificar si calia fer un nou aixecament topogràfic.

TASQUES DE LA FASE E1 / Per altra banda, des del Govern es preveu que en la fase E1, part on es va donar el segon dels incidents on part de l'estructura es va esfondrar, s'iniciïn nous treballs. Així ho va confirmar a aquest rotatiu el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, que va explicar que des de l'Executiu es preveu fer una roda de premsa per explicar quins seran els treballs a fer en aquesta part de l'obra que també està pendent d'una resolució judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT