PUBLICITAT

Encamp reclamarà 800.000 euros que no s'han cobrat d'ITP i de lluïsme

  • El comú planteja la possibilitat de poder vendre els pisos de lloguer reduït per aconseguir rendibilitat
P. G.
ENCAMP

Periodic
Vista general del centre del Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Un informe administratiu xifra en 800.000 euros, l'import que hauria de cobrar el Comú d'Encamp i el Govern pels conceptes d'ITP (Impost de Transmissions Patrimonials) i de lluïsme (o lloguer pel traspàs d'un immoble segons marca el cens emfitèutic ). Es tracta de dos conceptes que només es paguen al Pas de la Casa perquè els terrenys són comunals. Algunes de les persones que han comprat un immoble només paguen un d'aquests tributs i s'obliden de l'altre i «el Comú té l'obligació de reclamar-ho», va explicar ahir el cònsol d'Encamp, Miquel Alís.

En concret en el traspàs d'un immoble l'interessat ha de pagar al Comú el 5% de lluïsme, segons marca el contracte del cens emfitèutic, i el 4% d'ITP (del qual el 2,5% ho cobra el Govern i l'1,5% el Comú). Aleshores hi ha persones que només paguen un dels dos conceptes. De fet, d'ITP es calcula que falta per cobrar 600.000 euros i de lluïsme 200.000 euros.

El cap de l'oposició, Pere Torres, va explicar que aquesta situació crea diferència amb la resta de parròquies i tot i que va opinar que és obligatori respectar el contracte del cens emfitèutic, va manifestar que el preu de venda al Pas hauria de ser més reduït.

VENDRE PISOS DE LLOGUER REDUÏT / Sobre la davallada del 25% del preu del lloguer que l'empresa concessionària, Gevivasa, va aprovar aquesta setmana en els pisos de lloguer reduït, Alís va explicar que s'ha d'estudiar la fórmula per a que l'empresa trobi l'equilibri financer. De fet, tal i com va explicar el comunicat de la concessionària, aquesta rebaixa l'ha assumit l'empresa i no el Comú. El cònsol encampadà va apuntar que una de les possibilitats pot ser la de vendre alguns pisos. «Una qüestió que se n'ha parlat però que no està tancada ni hi ha cap acord», va explicar.

RESISTÈNCIES NO APTES PER AL PAS / Les resistències que es van començar a col·locar a les voravies de les obres que estan fent-se al carrer Major no són aptes per a llocs on hi ha humitat. Només s'han posat resistències a cinc cases, i hauran de ser retirades per col·locar-ne unes altres de noves. Aquesta part de l'obra és pagada íntegrament pels veïns del Pas i el cònsol major va afirmar ahir que aquests perjudicis no aniran a càrrec ni dels veïns ni del Comú. Per altra banda, Alís va assegurar que durant aquest mes es preveu que se solucioni i que no repercutirà en el termini marcat per a la finalització de les obres del carrer Major que es preveu sigui sis mesos abans del previst, a finals de l'any que ve.

Torres, per la seva banda, va explicar que les resistències, encara que sigui d'un altre tipus, no són les instal·lacions més idònies per mantenir netes de neu les voravies i que els veïns haurien d'elegir entre aquestes o posar calefacció. Una qüestió que el cònsol va explicar que no serà possible perquè es tracta d'un projecte conjunt.

Ara però des del Comú es té prevista una reunió amb els veïns afectats per explicar-los el succeït i també reclamaran a l'empresa que ha venut les resistències la garantia d'aquestes i el certificat de l'empresa.

Reducció d'eventuals / Un altre dels temes que es va posar sobre la taula del consell del comú d'ahir va ser l'esforç que per part del consistori s'està fent per reduir el personal eventual contractat. «El que fem és que si la feina s'ha de fer doncs col·loquem treballadors d'altres departaments i no en contractem de nous», va explicar Alís. De fet entre el 2009 i el 2010 el comú d'Encamp ha reduït la plantilla de personal en 15 treballadors eventuals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT