PUBLICITAT

Jordi Pons obrirà el nou Cicle de Cinema de Muntanya

  • La Massana i Ordino projectaran sis pel·lícules de temàtica muntanyenca
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La consellera de la Massana, Sònia Font, i Consol Naudí, ahir Foto: ANA / A. R,

El muntatge fotogràfic de Jordi Pons titulat Vivències des de la memòria obrirà, dimecres vinent, una nova edició del Cicle de cinema de muntanya i de viatges d'Ordino i la Massana que, un any més, se celebrarà aquests propers mesos de febrer i març. Organitzat pels comuns, amb la col·laboració de la Fundació Muntanyencs per l'Himàlaia, el cicle projectarà fins a tres films a cada parròquia.

La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va glossar la figura de Jordi Pons, de qui va dir que «conèixer-lo és una gran experiència perquè ha tingut moltes vivències: cineasta, alpinista, escriptor i, a més, va formar part de la primera expedició espanyola que va arribar als Andes». Hi serà present en la presentació del film en el qual explica la seva vida lligada a la muntanya.

El 16 de febrer, a la Massana, agafarà el relleu un altre muntatge fotogràfic. En aquest cas, el de Robert Ambatlle explicant la seva experiència del viatge amb bicicleta enre Andorra i Santiago. El 23 de febrer, a Ordino, la primera gran pel·lícula del cicle: The Asgard Project, on s'explica l'expedició dels escaladors Leo Houlding, Sean Leary i Carlos Suárez fent la primera ascensió lliure de la cara nord del mont Asgard, una de les grans parets més difícils del món. La projecció comptarà amb la presència de Carlos Suárez per al col·loqui final.

Les projeccions acabaran el 16 de març, a Ordino, amb Mount St. Elias, guanyadora del Gran Premi Vila de Torelló el 2009.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT