PUBLICITAT

Scott Jordan està a l'alçada i llueix una 22a posició al 'slope style'

  • El primer andorrà que afronta una gran cinta internacional de la FIS acaba de mitja taula cap amunt
EL PERIÒDIC
DEER VALLEY

Periodic
Jordan, de cap per avall en plena consecució d'un dels salts que va realitzar ahir en la ronda de qualificació al Park City Mountain de Deer Valley. Foto: MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES / AFP

Fantàstic. Scotty Jordan tenia molts motius per sentir la pressió però res l'ha impedit aconseguir un resultat magnífic a les sèries de qualificació del slope style corresponent als Campionats del Món de Freestyle que es van disputar ahir a Deer Valley (els Estats Units).

Jordan era el primer andorrà que competia per a la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) en una gran cita internacional regida per la FIS, era debutant en un Mundial, té tan sols 17 anys, va patir una lesió a principis d'aquesta temporada que ha trastocat la planificació i per a més inri en els entrenaments de dimarts i dimecres va aparèixer una nevada acompanyada de vent i molt fred que no el van permetre entrenar les figures més difícils.

TEMPERATURA EXTREMA / Res d'això ha impedit que l'andorrà tingués una actuació més que digna ahir en el dia de la cursa. A quinze graus sota zero tot i que ja sense neu ni vent, va estar a l'alçada de la competició i va aconseguir una 22a posició que sap a victòria. Jordan va obtenir la millor puntuació en la primera de les cinc rondes, en la qual els jutges li van otorgar 6,5 punts. Va baixar el rendiment de manera idèntica en la segona i en la tercera per obtenir dos 6 i de nou va millorar en la quarta i la cinquena, a les quals va rebre dos 6,3. En total el resultat va ser de 31,1 punts que el van deixar a només un del top-20 i a dotze del guanyador, l'austríac Russ Henshaw.

El número de participants va ascendir a 46, per tant Jordan va finalitzar de mitja taula cap amunt, un resultat més que meritori tot i que no va poder classificar-se per a la ronda final que estava reservada per als deu primers. Aquesta franja la marcava el suís Jonas Hunziker, que va sumar 38,1 punts (set més que l'esquiador de la FAE).

L'entrenador de la secció de freestyle de la FAE, Guy Díaz, que l'ha acompanyat en la primera aventura de pes que viu, només va tenir paraules d'elogi cap al seu alumne: «L'objectiu d'estar en la meitat de la classificació s'ha aconseguit», va dir per començar. El tècnic va recordar les dificultats que van tenir ahir els corredors per competir «És un bon resultat tenint en compte les difícils condicions que havia tingut en els entrenaments, als quals no va poder practicar els salts més grans. En la primera ronda ha pogut demostrar la facilitat que té per rotar dels dos costats, de cara i de switch, i recepcionant molt bé un doble flat spint 720'' a l'últim salt». El problema, certament, era el mateix per als 46 participants però Díaz va anar més enllà i va recordar: «Ha estat lesionat a principis de la temporada i per això es tracta d'un resultat molt motivador».

ARA TOCA EL ‘HALF-PIPE' / Jordan no ha tingut gaire temps per assaborir aquesta primera actuació ja que ara li toca un canvi de xip per centrar-se en l'altra prova en la qual està inscrit: el half-pipe. L'objectiu: de nou acabar a mitja taula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT