PUBLICITAT

Les vies de pacte arriben al Consell

  • Nomen anuncia que «hi ha la possibilitat de fer coses potents» i que en pocs dies «s'ha avançat moltíssim»
M. R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els president del grup d'ApC, Eusebi Nomen, ahir a la tarda. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La sessió del Consell General va estar fortament impregnada per l'ambient prelectoral, fins el punt en què el líder d'ApC, Eusebi Nomen, va fer un recordatori dels últims moviments pactistes. Sense explicitar la bona perspectiva dels acords parroquials que ja han començat a transcendir –primer Encamp, després Ordino i, ahir, la Massana–, Nomen va assenyalar que «hi ha la possibilitat de fer coses potents» i que, en aquest sentit, «s'ha avançat moltíssim» durant els últims dies en els esmentats moviments per aglutinar un front anti-Bartumeu.

Mentrestant, el president del grup reformista i líder de la coalició que va concursar al 26-A del 2009, Joan Gabriel, va reiterar que, després de la reunió de dimarts, PLA i PRA es troben en fase d'«ultimar eixos programàtics». El massanenc va assenyalar que, de fet, l'escenari de les anticipades sempre s'havia contemplat a partir de la sessió que ahir finalitzava, doncs la constatació que caldria una dissolució del Consell General era condició indispensable per parlar amb seriositat d'una entesa de cara als comicis generals.

En la vessant socialdemòcrata, que actualment es troba en fase de presentació de candidatures a les eleccions primàries en el sí del partit, els pactes prelectorals continuen gestant-se amb la mirada posada sobre els Verds, així com els lauredians de S21 i els escaldencs d'RD. Tot i que de moment no ha transcendit cap acord, el que ja és una realitat és que la formació ha iniciat des de fa pocs dies una campanya 2.0 en què la presència a les xarxes socials –Twitter i Facebook bàsicament– per part dels representants socialdemòcrates s'ha multiplicat de manera exponencial. Tot això aprofitant una estabilitat tant a nivell de candidat –les primàries suposaran la validació de Bartumeu– com de socis estables –a manca de les esmentades possibles incorporacions– que, fins a la data, l'espectre de centre-dreta no ha consolidat.

Bloqueig o desgovern

Com resulta evident, ahir es van repetir arguments creuats que apuntaven al «bloqueig» de CR i ApC –en el cas del PS– i a la impossibilitat d'assolir acords estables durant la legislatura, criticada per les dues forçes de l'oposició. De fet, aquests seran alguns dels arguments que més sonaran durant els pròxims dies, tot això mentre la imminent signatura de l'acord monetari –el Consell va autoritzar ahir la rúbrica i el tràmit final no es dilataria moltes setmanes– no va ser motiu de discussió, després que CR ja no negui la seva idoneïtat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT