PUBLICITAT

Les matriculacions cauen un 11% el primer mes de l'any

  • El gener manté el retorn a la tendència negativa de la segona meitat del 2010
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vehicles en venda, en una fira a Sant Julià Foto:EL PERIODIC

El primer mes de l'any va tancar-se amb un descens en les matriculacions de vehicles, tenint en compte la seva comparativa amb el mateix mes de l'any anterior. Llavors es van vendre un total de 129 nous vehicles, mentre que aquest mes de gener se n'han venut 115. La caiguda en dotze mesos és de l'11%.

La xifra d'aquest primer mes de l'any supera només en una transacció la viscuda al gener de fa dos anys. No es tracta, evidentment, d'una dada molt esperançadora, tenint en compte que aquell any, el 2009, va ser el pitjor pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers 25 anys.

Tornant al 2011, aquest ha començat seguint la tendència de vendes a la baixa viscuda durant el segon semestre de l'any passat. Els pitjors mesos van ser el juliol i l'octubre, amb caigudes de l'11% (la mateixa viscuda aquest gener) i del 8% respectivament. La resta del semestre va registrar vendes similars a les del 2009, i que contrasten amb els increments viscuts durant el primer semestre, amb pujades de fins al 50% en la venda de vehicles en relació al 2009.

Gràcies al bon inici d'any, però, es va poder tancar el 2010 amb un increment del 16%. Ara caldrà veure com evolucionarà aquest 2011, tenint en compte que no ha començat igual de bé que ho va fer l'any 2010.

Majoria Volkswagen / Fent un desglòs per marques de vehicles, durant aquest darrer mes de gener la preferida pels compradors andorrans va ser Volkswagen, amb onze matriculacions registrades. Li van seguir de prop els Mercedes i Nissan, amb deu matriculacions cadascuna. El tercer esgraó l'ocupen Audi amb nou i BMW i Renault amb vuit.

De moment, i veient com es va tancar el 2010, les preferències dels compradors del país en relació a les marques es manté igual aquest any.

Tampoc canvia la tendència en les preferències a l'hora d'escollir el combustible. Al gener el 78% dels vehicles adquirits van ser dièsel, pel 21,7% dels vehicles de gasolina que van ser matriculats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT