PUBLICITAT

Incendi en una habitació cèntrica de la capital

  • Només es van lamentar danys materials en part d'un pis de l'avinguda Meritxell i dues persones afectades per inhalació de fum
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un bomber a la finestra del pis d'on sortien les flames. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Fum, molt de fum. «És a l'altura de l'Escale». Un incendi. «Està tot el carrer ple de camions de bombers i d'ambulàncies». «¿Què haurà passat?» « S'ha cremat una finca» «No és un pis dalt de l'Options». Aquestes i altres suposicions són les que es van fer tot un seguit de veïns que es van recollir ahir per ser testimonis de les tasques d'extinció d'un incendi que en hora punta va cremar l'habitació d'un pis de la tercera planta del número 85 de l'avinguda Meritxell.

«He vist fum però també flames, i he trucat primer a un telèfon i després a un altre per avisar els bombers», va explicar Julio Martins que des de la seu domicili i a través del patí de l'Hotel Husa, va veure sortir el foc d'una de les finestres del pis afectat.

Aquest punt cèntric de les principals avingudes comercials va ser el punt de mira durant més d'hora i mitja no només dels veïns sinó també dels turistes que feien shopping ahir. Molts empleats dels comerços de la zona, es van trobar amb el precinte policials que va acordonar la zona per evitar qualsevol risc i per donar espai a molta de la flota dels vehicles de bombers que es va desplaçar fins la zona.

Una cigarreta, un curtcircuit, són algunes hipòtesis. Les investigacions estan obertes perquè fins el vespre d'ahir, els bombers no podien assegurar quina va ser la causa de l'incendi .

Dos camions cisterna, un d'escala, tres ambulàncies i la agents policials i de circulació. Tot un gran desplegament que era un punt d'atracció per als curiosos en aquest carrer tan transitat.

Per sort, només van ser danys materials els que es van veure afectats. Només dues persones van ser ateses per inhalació de fum. Una d'elles va ser la propietària del pis, que en iniciar-se el foc va sortir del domicili i un altre veí amb mobilitat reduïda que va ser visitat pel metge en la mateixa residència, sense més conseqüències greus.

Des d'aproximadament les 12.30 hores fins les 13.00 hores van durar les tasques d'extinció de l'incendi, tot i això els bombers van intervenir durant més temps per ventilar tot l'edifici que es va omplir de fum dens que sortia per la part de darrere de l'avinguda Meritxell, tot just pel pati de l'Hotel Husa que no es va veure afectat.

L'accés però dels bombers va haver de ser per la mateixa avinguda Meritxell perquè per la part de darrere de l'edifici, que era per on sortien les flames no es podia accedir amb cap vehicle a l'estar tancada.

Finalment, els veïns que treien el cap per les finestres de l'edifici afectat van reprendre els seus afers diaris, en un matí on l'olor a cremat i el fum va interrompre l'atenció de les seves vides.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT