PUBLICITAT

Les estacions obren pràcticament el 100% de les pistes i remuntadors

  • Grandvalira i Vallnord ofereixen gairebé 300 quilòmetres deprés de les últimes nevades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vista de l'estat que presentaven ahir les pistes de Grandvalira Foto: GRANDVALIRA

Ahir eren pràcticament els 300 quilòmetres de pistes del Principat que estaven oberts, així com tots els accessos. Ski Andorra va emetre un comunicat per confirmar el bon estat de la neu als dos dominis esquiables del país, Grandvalira i Vallnord, i per avançar que, de cara al pròxim cap de setmana, la previsió és que estiguin oberts gairebé al 100%.

Les nevades dels últims dies han estat decisives no només per millorar l'estat de la neu i les condicions de les pistes, sinó, sobretot, per crear un clima propici perquè els esquiadors que vénen de fora s'animin a fer l'escapada. La cap de comunicació de Grandvalira, Patrícia Garcia, va reconèixer, en declaracions a EL PERIÒDIC, que l'efecte d'aquestes últimes precipitacions «s'ha començat a notar i, a poc a poc, s'han anat reactivant les reserves».

És evident, però, que les condicions òptimes que s'ofereixen aquesta setmana a esquiadors i surfers no cauen soles del cel. És a dir, més enllà de la neu acumulada els últims dies, els equips tècnics dels dos dominis no han parat de treballar. I és que, després d'unes setmanes meteorològicament no gaire bones de cara a la temporada d'esquí –mai no fa sol a gust de tothom–, calia estar atent a qualsevol variació en les condicions de temperatura i humitat per aprofitar cadascuna de les oportunitats per fabricar neu de cultiu.

Des de Grandvalira, destacaven que ja hi ha 109 pistes obertes de les 112 que té el domini. «Amb 200 quilòmetres de pistes, és el domini esquiable més gran del Pirineu», recordava Garcia. La cap de comunicació va assenyalar, així mateix, que els quatre snowparks estan oberts i que l'àrea nocturna, inaugurada aquesta temporada «està funcionant molt bé, ja que permet allargar la jornada i és un lloc de retrobament per als practicants d'aquesta modalitat».

Els tres sectors de Vallnord acumulen gruixos de neu pols que van dels 50 als140 centímetres –els gruixos més importants es troben a les pistes d'Ordino-Arcalís. Ahir, tant les pistes com els remuntadors estaven oberts al 95%, segons va informar Ski Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT