PUBLICITAT

A baix no hi ha res decidit

  • Els quatre equips creuen que el play-off pot variar la classificació, amb Encamp i Bar la Fira en la corda fluixa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una acció del partit entre l'Encamp i el Gestions JR Principat, a l'octubre en la primera volta de la fase regular Foto:FAF / SÍLVIA CASALS

Continuant amb la notícia d'ahir sobre la Primera Divisió, en la qual EL PERIÒDIC D'ANDORRA va consultar amb representants dels quatre primers classificats que iniciaran el play-off d'ascens el cap de setmana vinent, avui és el torn dels que lluiten per no perdre la categoria. Si ahir Lusitans i Escale deien que el títol era cosa de Matecosa i Pidasa, i els dos últims fugien del favoritisme, en la part baixa de la taula tots els representants dels quatre clubs van coincidir a dir que encara hi ha Lliga.

Una reacció sorprenent, ja que Bar la Fira d'Andorra i Encamp, en posició de promoció i descens directe respectivament, estan en la corda fluixa i tal i com està la classificació la situació és molt més clara que en la part alta de la taula.

El Construccions Modernes Inter d'Escaldes, amb 13 punts i a 8 de la zona vermella, és el que més opcions té de salvar-se però el president i entrenador de l'entitat, Antonio Colaço, ho té molt clar: «No hem de relaxar-nos perquè queden punts directes en joc». Aquest missatge va directe a la plantilla. Perquè el matalàs que té l'equip escaldenc és «còmode, però no definitiu», recorda Colaço, qui creu que la primera jornada del play-off pot acabar sent decisiva ja que el seu equip juga amb el Bar la Fira i el Gestions JR Principat contra l'Encamp: «El descens sembla cosa però el primer partit serà trascendental», va dir.

Luís Blanco, tècnic del Gestions JR, va mantenir un discurs similar però sempre recordant una anècdota: «Confio en què ens salvem però no em refio després de l'ensopegada que vam tenir a la Copa», en la qual el va eliminar un Segona com és el Construccions Buiques Ranger's (3-1). No li falta raó, perquè segons va assenyalar, tirant de tòpic, «els partits estan per jugar-los i queden encara 18 punts a doble o res». Pot passar qualsevol cosa, fins i tot amb els 7 i 8 punts que té de diferència amb la plaça de promoció i la de descens. Tot i això tampoc no va negar l'evidència: «Ara està clar que baixar és cosa de dos, la diferència amb ells és considerable i tenim la obligació de mantenir el cinquè lloc».

«PENSO QUE ENS SALVAREM» / El president del Bar la Fira d'Andorra Casa Benfica, Julio Lagoa, i l'entrenador de l'Encamp, Richard Navarro, no van dubtar a assenyalar: «Penso que ens salvarem». I tots dos saben quins són els problemes que els han dut a tenir un peu a Segona.

En el cas de Lagoa va culpar a «la irregularitat». Una prova clara, l'1-7 de la setmana passada amb el Construccions Modernes. Precisament d'aquest rival va dir: «Té la salvació mig feta i el Principat també, però nosaltres estem allà i ara el descens és cosa de dos, però si tot va bé en la primera jornada del play-off podem ser tres». Hi ha, però, una altra preocupació del màxima mandatari del Bar la Fira: l'Encamp. «No podem fallar contra ells si volem evitar baixar de manera directa».

Aquest avís va en la línia del discurs de Navarro: «Ara mateix el que hem de fer és mirar el penúltim i després ja mirarem més amunt». I segons el tècnic encampadà, el defecte del seu equip és «la falta de compromís». «La setmana passada vam jugar amb deu contra el Matecosa. Alguns es van esborrar i no pot ser. Amb un menys vam fallar un penal que hauria significat el 0-1 i aquest és un exemple de que si tinc a tots els jugadors no em fa por cap rival. Nosaltres som el nostre problema».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT