PUBLICITAT

Sense sorpreses al Consell i el pressupost no passa

  • López ha criticat que s’hagi utilitzat el pressupost com a moneda de canvi en les darreres negociacions polítiques
9588_nomen
El conseller general d'Andorra pel Canvi i president del grup, Eusebi Nomen. Foto: ANA / M. T.
Els consellers del grup parlamentari reformista i d’Andorra pel Canvi han votat en contra del projecte de llei de pressupost. Després dels darrers dies amb la intriga mantinguda pel president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, sobre el seu posicionament, finalment ha justificat el seu vot negatiu perquè assegura que si s’aprova el pressupost es crearà un dèficit "molt important" i la situació d’Andorra serà "molt complicada", però que si no s’aprova, s’aplicarà el Reglament de pròrroga del pressupost que, segons afirma, "és pitjor" i amb tota probabilitat seria declarat per l'Alt Tribunal com a "inconstitucional". La situació que esdevindria aleshores, segons Nomen, exigiria un Govern fort i unit que arregli "aquest desgavell". En aquest sentit, ha fet referència a la sintonia en els acords territorials que estan duent a terme en els darrers dies i que es disposava a "treballar amb les altres forces polítiques no excloents que permeten que l'exercici democràtic flueixi i que assoleixi un govern fort i productiu". Per la seva banda, els reformistes també han votat en contra del pressupost i han defensat el seu vot negatiu seguint amb els arguments dels darrers mesos i en coherència a l’esmena a la totalitat que hi van presentar.

El ministre d’Economia i Finances, Pere López i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez han defensat el pressupost assegurant que és el que necessita el país i el que s’adapta a la realitat del moment. El ministre ha criticat, a més, que s’hagi utilitzat el pressupost com a moneda de canvi en les darreres negociacions polítiques.

Durant el debat, Nomen ha demanat rebre alguna explicació o el desmentiment de les declaracions del portaveu del Govern sobre el fet de no modificar el Reglament de pròrroga de pressupost, però el síndic li ha recordat que no és el tema de l’ordre del dia, i el Govern no li ha respost.

Amb la desestimació del projecte de pressupost del 2011, s’entén que segons les declaracions fetes en reiterades ocasions pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, el següent pas a esperar serà la dissolució del Consell General i la convocatòria d’eleccions anticipades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT