PUBLICITAT

Tothom fuig de la pressió

  • La fase regular finalitza a Primera i els quatre equips del 'play-off' pel títol miren als altres per parlar de favorits
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El jugador del Matecosa Peppe (de negre), amb la pilota defensat per Javi Sánchez (Pidasa), al desembre.
Foto: EL PERIÒDIC

Diumenge va disputar-se la darrera jornada de la fase regular i arriba l'hora de la veritat. L'hora de les sis finals que queden. 18 punts d'enfrontaments directes repartits en les sis jornades del play-off pel títol per als quatre primers que analitzem avui i del descens per als quatre últims, que reservem per a demà. EL PERIÒDIC D'ANDORRA ha parlat amb un representant de cada un dels clubs i la impressió general per als que lluiten per guanyar la Lliga és ben clara: tothom fuig de la pressió, tothom assenyala al veí per parlar de favoritismes. Els dos grans, Matecosa Sant Julià i Pidasa Santa Coloma, reconeixen que han deixat de monopolitzar la Lliga i Lusitans la Posa i Escale Santa Coloma fan tot el contrari.

El que sí que és cert en tot aquest joc psicològic que comença a escalfar el tram final és el comentari de Beto, el capità del Pidasa: «Porto vuit anys jugant en aquí i és el play-off més igualat de tots». Perquè amb els números en mà, la Lliga ha deixat de ser cosa de dos: Matecosa, 34 punts; Pidasa, 33; Lusitans, 32; i Escale, 27. Preguntat sobre si la Lliga és cosa de dos el golejador colomenc va desmarcar-se i va respondre: «Està clar que l'Escale tindrà un partit a vida o mort contra el Matecosa en la primera jornada, dels altres tres ara per ara pot guanyar qualsevol. Va sr molt important guanyar la setmana passada el Lusitans perquè això ens fa creure que hem recuperat el futbol però tornem a jugar diumenge contra ells i crec que no voldran viure el mateix duel, serà molt diferent».

El tècnic del Matecosa, Julio Ferreros, amb dos nous fitxatges del mercat d'hivern procedents d'Argentina –Pablo Arce i Maxi Trejo–, va treure ferro al fet de que el seu equip recuperés el lideratge la setmana passada: «Està tot tan ajustat que no té tanta importància», va dir. I sobre els candidats al títol va indicar: «No és cosa ni de dos ni de tres; és cosa de quatre. No podem ni descartar l'Escale perquè ara són enfrontaments directes i es pot dir que els partits valen doble».

Vicens Marqués, tècnic del Lusitans, ha aconseguit que el seu equip, per primera vegada en la seva història, arribés fins a la penúltima jornada de la fase regular ocupant la primera posició. La derrota de la setmana passada en mans del Pidasa va impedir conservar el lideratge però va eludir favoritismes: «Era una cosa que podia passar i ha passat. Ho dic des del setembre que aquesta Lliga, en principi, era cosa de dos i continuo pensant el mateix, tot i que no ho posarem gens fàcil». L'argument que va oferir té la seva coherència: «Pidasa i Matecosa tenen un potencial superior. Nosaltres tenim un equip en formació i amb jugadors no tan desequilibrants i potser estem on estem perquè ells no han fet el que havíen de fer», va indicar.

Per últim el tècnic de l'Escale, Lluís Miquel Aloy, destaca que «nosaltres hem d'anar pas a pas. Ara la fita és el tercer lloc i si dóna temps ja mirarem més amunt». Sobre el favoritisme va respondre: «La Lliga és cosa de dos però el Lusitans està allà i per això nosaltres ho tenim difícil».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT