PUBLICITAT

El Govern aprova una transferència de 12,3 milions d'euros als comuns

  • El repartiment, per manca de pressupost, és igual al que es va fer el primer trimestre del 2010
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les reunions del cap de Govern amb els set cònsols. Foto: TONY LARA

El Govern ha aprovat la transferència de 12.376.607 euros als comuns per al període corresponent al primer trimestre del 2011. Tot i la manca de pressupost, l'Executiu va informar, mitjançant comunicat, que la seva obligació és mantenir el seu compromís amb les corporacions parroquials i, en compliment de la llei, va aprovar les mateixes quantitats que es van atorgar el primer trimestre de l'any passat.

Aquest repartiment de l'import a transferir atorga al Comú d'Andorra la Vella una quantitat superior a la que s'assigna a la resta de corporacions: 2.269.324 euros en total. Seguidament, a Encamp se li transfereixen 1.952.503 euros i a Escaldes-Engordany, 1.860.979 euros. El següent comú pel que fa a l'import transferit és el de la Massana, que rebrà 1.621.957 euros –pràcticament la mateixa quantitat que reben Sant Julià de Lòria (1.618.779 euros) i Canillo (1.609.483). El comú al qual s'atorga la quantitat més petita és Ordino, amb 1.443.581 euros.

Tal com recordava el comunicat emès pel Govern, el pagament, amb caràcter d'urgència, es fa en compliment de la Llei qualificada de transferències als comuns, de 4 de novembre de 1993. Atenent a l'article 5 de l'esmentada llei, i tenint en compte que l'exercici econòmic 2011 s'ha iniciat sense l'aprovació del pressupost de l'Administració general, el Govern va aprovar transferir a cada comú la mateixa quantitat que es va pagar el mateix trimestre de l'exercici anterior. A més, la Llei general de les finances públiques, de 19 de desembre de 1996, en l'article 22.3, faculta el cap de Govern –previ acord de l'Executiu–, a fer efectives les transferències als corporacions comunals.

Les transferències del Govern als comuns és un dels temes que està damunt la taula en les reunions mantingudes entre Jaume Bartumeu i els set cònsols. Si hi ha competències que es retornen a l'Administració general, aquestes transferències es revisaran a la baixa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT