El Matecosa, líder

• Un Lusitans fluix cau amb el Pidasa i cedeix la primera posició en la darrera jornada de la fase regular a Primera
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Xinos ?d'esquenes? celebra l'1-0 amb Òscar, Genís i Manolo Jiménez en el Pidasa-Lusitans d'ahir al camp d'esports d'Aixovall. Foto:FAF / SÍLVIA CASALS

L'última jornada de la fase regular que es va disputar ahir ha tingut canvis destacables de cara al play-off per al títol. Les diferències a la part alta continuen sent mínimes però han viscut un gir a causa de la derrota del Lusitans la Posa contra el Pidasa Santa Coloma. Un 3-0 que fa que l'equip de Vicens Marqués cedeixi el lideratge al Matecosa Sant Julià per passar a ser tercer. Els dos grans han rigut els últims en la fase regular i ja ocupen els dos primers llocs.

EL PIDASA, MOLT SUPERIOR / L'equip colomenc va ser molt superior a l'ex líder, tot i que el Lusitans va mostrar l'esperit guerrer de sempre i esperonat pel seu públic no va regalar res. Però de cara a la porteria rival va deixar molt a desitjar i contra el Pidasa va passar el que va passar. Baixinho i Cardoso van ser caricatures davant el potent mig del camp del Pidasa, amb Xinos, Genís, Manolo i Chancha de recolzament, sempre amb Bruno enganxat a ell.

L'inici va ser un miratge amb un primer avís de Meza al minut 4 i un segon de Pedro al 14, que va rematar de cap fora per ben poc. A partir de llavors el Pidasa va augmentar la tensió, va anar guanyant la guerra al mig del camp gràcies a la superioritat numèrica i la feina va desaparèixer per a Ricky. Cert és que les ocasions no arribaven perquè els colomencs buscaven atacar principalment amb pilotes penjades a Beto, Chancha i Alejandro i l'alta i rocosa defensa del Lusitans desbarataven les ocasions. Fins que al minut 40 Manolo va treure una falta a cama canviada des del vèrtex dret de l'àrea de Gonzalo i al segon pal va entrar amb tot Xinos per fer l'1-0.

Va ser un cop moral molt dur per als de Marqués, del qual no van saber refer-se en la segona part. Al contrari. El Pidasa va augmentar la possessió de la pilota i jugant amb més cap que a la primera part va saber fer més mal.

Així en el minut 56 Beto va arrencar en posició dubtosa després d'una pèrdua de pilota de Baixinho i va rematar als peus de Gonzalo, però el rebuig li va venir a ell i amb el meta superat al terra va marcar de cap. Aquí es van acabar les poquíssimes opcions que tenia el Lusitans. Volia, però no podia i quan va sortir Juli Sánchez al minut 58 va patir de valent. El menut davanter colomenc estava a tot arreu, fent i desfent com volia fins que en el descompte va recollir una pilota a la frontal i, tot sol, es va girar, va armar la cama i amb un xut ras que va saludar el pal esquerre de Gonzalo va fer el tercer.

EL NOU LÍDER SUPERA EL CUER / El Matecosa, que va jugar abans, no va tenir problemes per superar el cuer Encamp (3-0) i situar-se líder. Molt podia haver canviat la història d'aquest partit si Carles Quintela no hagués fallat un penal al minut 18. Perquè en el 24 va arribar el primer gol lauredià, obra de Pablo Arce, que donava tranquil·litat als de Julio Ferreros. Va costar més que de costum però ja cap al final del matx Marcelo Iguacel (minu 72) i Maximiliano Trejo (79) van arrodonir el resultat.

L'Escale Santa Coloma també va complir amb els pronòstics davant el Gestions JR Principat i va guanyar 4-1 amb molta comoditat. Al minut 3 Àlex Martínez va obrir la llauna, Bernat per partida doble va fer pujar el 3-0 abans del descans (minuts 30 i 33), Gerard Aloy va aconseguir el quart al 64 i Xavi Solà va marcar el gol de l'honor al 89.

Per últim el Construccions Modernes Inter d'Escaldes va golejar el Bar la Fira d'Andorra Casa Benfica per 1-7 i se situa cinquè.