Una mala tarda de l'Andorra al camp del Borges es paga (1-0)

• L'únic gol, en possible fora de joc i els tricolors dominen però no arriben amb perill
LES BORGES BLANQUES

Ayala persegueix un jugador de l'Alpicat al qual intenta robar la pilota, el dessembre pasat a Aixovall. Foto: EL PERIÒDIC

L'Andorra va tenir ahir una mala tarda i això, al camp del Borges Blanques, es paga amb la derrota. Un 1-0 que acaba amb una ratxa de set partits sense perdre i que deixa l'equip tricolor a expenses del resultat de l'Almacelles per saber si manté el lideratge que ocupa amb un punt més o passa al segon lloc que no permetria jugar a Primera Catalana.

L'Andorra va fer el seu joc de sempre, tenint la possessió, però ahir li va faltar profunditat per materialitzar les jugades. I el Borges Blanques, que es va trobar amb l'1-0 al minut 20 en possible fora de joc, va tenir la resta del partit de cara, basant el seu joc en una defensa numantina i el contraatac com a armes per defensar l'avantatge.

Amb el gol local els de Richard Imbernón no es van immutar; van decantar-se per la paciència, perquè tenien el matx sota control tot i que no es veia reflectit en el marcador. Però el toc de la pilota es feia de manera horitzontal i no hi havia manera d'arribar amb claredat a l'àrea rival. Abans del descans Cristian i Joel van tenir les ocasions més clares, en cursiva perquè també eren més fàcils de fallar que de marcar.

La segona part va ser una rèplica de la primera. Continuava el domini tricolor davant un Borges que a mida que passaven els minuts es tancava més i no es veia amenaçat pel resultat. L'Andorra no va caure en la precipitació; tot el contrari: va ser massa pacient i cada vegada que intentava enviar la pilota a zones compromeses, allà estava la defensa local per desbaratar la jugada. I quan es va adonar l'àrbitre ja havia assenyalat el final del partit. «Sabíem que jugàvem en un camp complicat i amb baixes sensibles però això no és excusa. Veient els dos equips penso que hauríem d'haver guanyat, però està clar que no sempre es pot jugar bé, com ha passat avui [ahir per al lector]», va comentar un Imbernón molt afectat per la derrota.