PUBLICITAT

El cor femení de Metayer incorpora ja 30 cantaires i debutarà al maig

  • Els Petits Cantors Lliures canten la Missa a Ordino; el pròxim concert, per Setmana Santa
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Concert dels Cantors Lliures, el 21 de novembre a l'església de Sant Esteve de la capital Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els Petits Cantors Lliures, la formació creada a l'octubre per Catherine Metayer i els exiliats del Cor Nacional, clausura aquest matí la gira de presentació que van emprendre a finals de novembre per totes les parròquies amb una Missa cantada a Sant Corneli d'Ordino. Última oportunitat per escoltar les evolucions del cor, que es retira unes mesos als quarters d'hivern –l'església del Fener, vaja–per preparar el repertori de la pròxima temporada. Els Cantors Lliures naveguen ja a velocitat de creuer: al març tenen ja tancats una sèrie de bolos a Prades, Perpinyà i Salses, i per Setmana Santa reapareixeran a Sant Esteve, la parroquial d'Andorra la Vella, per cantar la Missa del Diumenge de Rams. Immediatament després, nova tanda de concerts pel país i, a finals de juny, primera gira internacional de la nova formació.

Un balanç encoratjador per una aventura que amb prou feines té tres mesos de vida. Temps suficient per enregistrar un compacte –Nadales, que ha venut més de 1.500 exemplars– i incrementar notablement la plantilla: la trentena de cantaires inicials ja són 45, després de les noves incorporacions de la campanya de Nadal. En paral·lel als Cantors Lliures, Metayer també ha trobat el temps i les forces per impulsar una formació femenina –encara sense nom– que en tan sols dos mesos ja ha reclutat una trentena de veus entre els 9 i els 12 anys. Un primer tast d'aquesta nova iniciativa ja es va poder veure –o millor, escoltar– al desembre, en la presentació oficial dels Lliures a Sant Esteve. Però per a l'estrena de veritat caldrà esperar al maig. Data, lloc i programa per confirmar. La coexistència de dos cors no implica, que consti, que Metayer hagi renunciat a la seva idea-força: els Lliures continuaran sent una formació masculina. «El cor de nenes l'he format perquè m'ho van demanar i perquè he vist que realment hi ha moltes noies interessades. Els repertoris, però, seran diferents. I el treball amb els (i les) cantaires, també.

Això no vol dir que, en ocasions puntuals puguem organitzar algun concert conjunt, com ja ho vam fer al desembre», diu la directora. De moment, les nenes assagen els dijous, l'únic dia que no hi ha assaig dels Lliures. Metayer, finalment, compagina la direcció de les dues formacions amb les classes de cant a l'escola de música de la Massana: s'hi va incorporar a principis de curs –coincidint amb la destitució–i hi dóna classe a una trentena de nens.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT