Victòria basada en el contraatac

• De la Rosa dóna una lliçó tàctica variant l'estil de joc de l'equip tricolor amb èxit i Aitor i Aranburu enlluernen
iván moure
andorra la vella

Aranburu recupera una pilota en el partit contra ElPozo Ciudad de Murcia d'aquest curs al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

El BP Andorra arribava a la cita contra el Ríos Renovables Ribera de Navarra amb dubtes. Davant hi havia el segon classificat i no estava Marimón. Però sí hi era un Aitor que va superar amb nota l'inici de la seva era a la porteria i també el recuperat Aranburu. Si el basc està l'equip guanya molt. No jugava des del 6 de desembre passat i durant aquest temps el BP va guanyar un partit, va empatar un altre i en va perdre dos. Ahir l'equip de Xavier de la Rosa va variar l'estratègia i l'aposta va sortir rodona perquè es va aconseguir un merescut 5-3 que significa la primera victòria del 2011 per apretar encara més la part alta de la taula.

El BP no va acabar de trobar-se a gust al parquet en els primers 20 minuts però va saber jugar amb encert les seves cartes i va poder arribar al descans en avantatge. No estava còmode perquè no va aplicar la pressió de sempre a tota la pista en un símptoma del respecte cap a un rival amb jugadors d'enorme qualitat. L'equip navarrès sí que va pressionar a tota la pista, va tenir més la pilota i aquí és on va treure més profit el BP, mostrant-se letal al contraatac. L'aposta va ser arriscada perquè al minut 3 Cassio, defensat per Carlinhos amb l'ajut de Paulinho, va assistir a Fabricio, que rondava per la frontal de l'àrea i tal com li venia va superar Aitor. Però van passar segons fins que Moisés va batre Esteve per sota les cames després d'una ‘pispada' de cartera de Paulinho.

Tocava començar de nou i de nou el golejador del BP com a protagonista, va xutar alt en immillorable posició després d'un rebuig. Va respondre Andresito amb un xut al pal des de molta distància, ras i enverinat que a punt va estar de sorprendre Aitor.

SENSE PRESSIÓ A TOTA LA PISTA / L'equip de De la Rosa, cosa rara, va començar a recular metres per defensar-se d'un Navarra que anava a totes en busca del segon gol però també és cert que va ser molt intel·ligent sortint de la pressió i amenaçant amb un enorme perill a la contra. Nacho Llamas i Marc Fernández no van saber superar Esteve al minut 10, de nou Nacho va picar la pilota al travesser al 12 i en la següent acció Aitor va assistir amb la mà a un cohet anomenat Paulinho que de primeres va sorprendre per baix un Esteve que sortia a la desesperada.

A la segona part tocava de nou aguantar al darrere, vist que el Ribera de Navarra era incapaç de fer mal si el BP l'esperava. Així va ser. Anava passant el temps, els visitants no trovaben espais, el BP es començava a trobar més segur amb aquesta defensa més pròpia de Jandro i en un còrner al minut 25 Marc la va aixecar i Nacho des de la frontal va marcar un golàs que va tocar el pal i va entrar a mitja alçada. Amb el 3-1 Aitor va començar a tenir més feina i va salvar unes quantes fins que a pilota aturada Luisma va aconseguir superar-lo per ressuscitar el seu equip. Andresito va xutar fora de manera increïble a la mitja hora i de nou al contraatac Paulinho, perseguit per dos jugadors i el porter a mitja sortida, va cedir a Aranburu perquè marqués a plaer.

PORTER JUGADOR A LA DESESPERADA / Al minut 35 Víctor Acosta va treure Jonathan Cámara com a porter jugador en busca de la remuntada però el BP va saber aguantar el bombardeig des de la trinxera i amb un gol per cada bàndol els tres punts, per fi i després de cinc partits, es van quedar al Principat.