PUBLICITAT

Més demanda d'informes jurídics

  • Entitats públiques i privades fan més consultes a l'APDA sobre l'adequació a la llei
P.G.
ANDORRA LA VELLA

L'Agència de Protecció de Dades d'Andorra (APDA) va notar un increment considerable de demandes d'informes jurídics, tant d'entitats públiques com privades, sobre l'adequació a la llei de protecció de dades. Així ho va explicar ahir el director de l'APDA, Joan Crespo, fent balanç del que va ser l'exercici 2010. A l'espera de les dades estadístiques, l'agència de protecció de dades va detectar aquest increment de demandes, que es fan «sobre el dret d'accés, així com de comunicar dades entre diferents administracions públiques i altres tràmits», va explicar Crespo, ahir, en motiu de la celebració del Dia Europeu de la Protecció de Dades.

Per altra banda també s'han vist incrementades les consultes sobre el dret d'accés a dades personals, així com també ha augmenta les visites a la web i les consultes via correu electrònic. Pel que fa al nombre d'expedients, des de l'APDA han constatat una estabilització del nombre d'informes oberts per vulneració d'aquesta llei.

Crespo també va remarcar la resolució publicada en octubre de l'any passat mitjançant la qual la transferència de dades des d'Andorra a altres països europeus s'ha simplificat i està exempta del tràmit administratiu tant llarg que s'havia de fer anteriorment.

Ahir es van reunir a Brusel·les en commemoració del 30 aniversari de la signatura del conveni d'aquesta matèria al Consell d'Europa, per fer una revisió i actualitzar la directiva de 1995 del conveni de 1981. Es tracta d'un reunió entre els sectors afectats per tal de posar al dia de totes les novetats en la matèria de la protecció de dades. Al Principat l'APDA va publicar un díptic adreçat sobre la informació de la protecció de dades que aquest any va estar centrat en la informació de les dades en l'àmbit sanitari. Des de l'agència andorrana es recorda que el servei està obert al públic en general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT